ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

200 εκατ. Ευρώ λιγότερα τα αλβανικά εμβάσματα

Ἂρθρα και Σκέψεις -2 Ιαν 2010

Η κρίση χτυπάει σοβαρά και τους Αλβανούς. Μετά από πολλά χρόνια τα εμβάσματα τα οποία στέλνουν οι Αλβανοί μετανάστες στην πατρίδα τους μειώθηκαν το περασμένο έτος κατά 200 εκατομμύρια Ευρώ.
Τα στοιχεία, όπως αναφέρει η αλβανική εφημερίδα ‘Τέμα’ προέρχονται από την Τράπεζα της Αλβανίας.
Σημειώνεται πως η μείωση των εμβασμάτων των μεταναστών έχει μεγεθύνει τις καθημερινές δυσκολίες χιλιάδων οικογενειών που αποκλειστικά συντηρούνται από αυτά.
«Η Τράπεζα της Αλβανίας», όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, « αναφέρει πως το αντίκτυπο της μείωσης των μεταναστευτικών εμβασμάτων είναι ένας πολύ σοβαρός παράγοντας στην εγχώρια μείωση της κατανάλωσης. Τα εμβάσματα των μεταναστών έχουν συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχονται οι αναπτυγμένες οικονομικά χώρες».
Η Τράπεζα της Αλβανίας θα διατυπώσει την άποψη πως «η έλλειψη των 200 εκατ. Ευρώ στην οικονομία της Αλβανίας δημιουργεί ένασημαντικό κενό, και σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν προβλεπεται βελτίωση των μεταναστευτικών εμβασμάτων. Η αλβανική οικονομία περνά δύσκολες μέρες και δεν υπάρχει δυνατότητα στο κράτος να αντισταθμίσει την έλλειψη των εκατομμυρίων αυτών».
Σημειώνεται πως η κύρια αποστολή των μεταναστευτικών αλβανικών εμβασμάτων γίνεται από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το επίπεδο της ανεργίας στην Αλβανία είναι πάνω από το 13%, ενώ χιλιάδες οικογένειες ζουν μόνο από τα εμβάσματα των μεταναστών και η κρίση κατά κύριο λόγο χτυπά τις οικογένειες των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: