ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΘΗΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ
.....Κάνε κλικ για να δεις και τις άλλες















































ΠΡΩΙΝΕΣ






















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ

































ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ








































ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η ΔΟΥΛΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ:ΧΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ



Tου Χρηστου Γιανναρα
Η στοιχειώδης λογική λέει: Δεν γίνεται να είμαστε και καταχρεωμένοι και ελεύθεροι. Να έχουμε δεσμεύσει τρεις ή τέσσερεις γενιές μετά από μας με κρατικά χρέη, και όμως να απολαμβάνουμε κρατική ανεξαρτησία, πολιτικές ελευθερίες, εδαφική ακεραιότητα. Δεν γίνεται, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο.
Οποιος χρωστάει λίγα, είναι δεσμευμένος. Οποιος χρωστάει πολλά, είναι υποτελής. Οι δανειστές του ή τα αφεντικά των δανειστών του, του κρατάνε το δελτίο τροφίμων. Δεν έχει περιθώριο να αρνηθεί τίποτα, δεν έχει μερτικό στην αξιοπρέπεια. Είτε άτομο είτε λαός. Η Χάννα Αρεντ έλεγε: .......... Ο δούλος, είτε άτομο είτε λαός, έχει αποδείξει τη δουλική του φύση, αφού, χωρίς πια δικαίωμα αυτοκαθορισμού και αξιοπρέπειας, δεν αυτοκτονεί, ανέχεται να επιβιώνει.
Το σημερινό ελλαδικό κράτος ζει με δανεικά. Το έχει οδηγήσει σε αυτή τη δουλική μειονεξία μια συγκεκριμένη συντεχνιακή κάστα: οι επαγγελματίες της πολιτικής. Η εξωφρενική δανειοληψία ξεκίνησε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, αποχαλινώθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη, δικαιολογήθηκε με τη φιέστα των Ολυμπιακών Αγώνων και κατέληξε εφιαλτική απειλή με τον Κ. Καραμανλή τον βραχύ. Οι διαχειριστές της εξουσίας δανείζονταν αλόγιστα όχι για παραγωγικές επενδύσεις, όχι για έργα υποδομής, όχι για κοινωνικές ανάγκες. Δανείζονταν μόνο για να χρυσοπληρώνουν «ημετέρους», να εξαργυρώνουν ψήφους με άσκοπους διορισμούς στο δημόσιο, με ξέφρενη σπατάλη επιδείξεων κομματικής αλαζονείας.
Ζούμε με δανεικά. Η συντριπτική πλειονότητα του παραγωγικού δυναμικού της χώρας είναι παροπλισμένη, ηδονικά αδρανοποιημένη στην περίπου αεργία της δημοσιοϋπαλληλίας. Το ιδανικό, το όνειρο, η φιλοδοξία της νεολαίας είναι μια θέση, οποιαδήποτε, στο δημόσιο – «το κράτος να παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι» (Ροΐδης, 1875). Η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων (που εφευρέθηκε για να αποκλειστεί θεσμικά η αυθαιρεσία των κομματικών απολύσεων) αποδείχθηκε το ειδεχθέστερο κοινωνικό έγκλημα από την ίδρυση του ελλαδικού κράτους: Δημιούργησε ένα κράτος ραστώνης, ατομικού βολέματος, χυδαίας ιδιοτέλειας. Παρέδωσε τη διαχείριση της συλλογικότητας στους παραιτημένους από φιλοδοξίες. Οι δημιουργικοί Ελληνες ή μαραζώνουν ή φεύγουν.
Βασικός μοχλός για την αναρρίχηση στην εξουσία ή για τη διατήρηση της εξουσίας ήταν και είναι οι διορισμοί στο δημόσιο. Οι πολίτες δεσμεύουν την ψήφο τους στον οποιοδήποτε πολιτευόμενο, αρκεί να τους εξασφαλίσει τον διορισμό, τη διά βίου ραστώνη. Με την είσοδο της Ελλάδας στην Ε.Ε. φάνηκε προς στιγμήν ότι η κομματική αυθαιρεσία των διορισμών θα χαλιναγωγηθεί: Εγινε ο «νόμος Πεπονή», δημιουργήθηκε το ΑΣΕΠ. Αλλά η δυναμική της ιδιοτέλειας και η αξιοποίησή της από τα κόμματα αποδείχθηκαν ακαταμάχητες. Βρήκαν μεθόδους να παρακάμπτουν το ΑΣΕΠ (με προσλήψεις συμβασιούχων, εποχιακών «σταζιέρ», κριτήρια «μορίων» και χίλια δυο ακόμη στρατηγήματα), ο νόμος Πεπονή διατηρείται σαν γραφική διακόσμηση της κομματικής αθλιότητας.
Αλλά το μεγάλο, οργιαστικό φαγοπότι έγινε με τους πακτωλούς των χρημάτων που έρρευσαν, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελλαδικού κράτους, προκειμένου να επιτευχθεί «σύγκλιση» της ελληνικής οικονομίας με τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών που μας δέχθηκαν ως εταίρους. Ονειρο και καημός των Ελλαδιτών, από ιδρύσεως κρατιδίου, ήταν να γίνουν «Ευρώπη», αλλά δεν είχαν τον πλούτο για να το πετύχουν, η χώρα ήταν ανεκκλήτως «ψωροκώσταινα». Και να, που απρόσμενα σαν σε παραμύθι, οι «Ευρωπαίγοι», που έλεγε κι ο Μακρυγιάννης, έρχονται να δώσουν τον πλούτο, για να στήσουμε κι εμείς κράτος ίδιο με τα δικά τους: Να αποκτήσει κάθε παραμικρή γωνιά της χώρας υπερσύγχρονα τρένα, άψογο οδικό δίκτυο, μοντέρνα λιμάνια, αεροδρόμια, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να ζωντανέψουν το αρχιπέλαγος, μετρό οι μεγαλουπόλεις, στρατηγική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, εργοστάσια αξιοποίησης των αγροτικών προϊόντων, χωροταξικό σχεδιασμό με σύγχρονο κτηματολόγιο, σχολειά, νοσοκομεία, ασφάλιση και κρατική πρόνοια ίδια με των Ευρωπαίων πολιτών.
Αυτή τη μοναδική και ανεπανάληπτη ευκαιρία την ξεπούλησαν τα κόμματα σε ένα ξέφρενο όργιο σπατάλης, για να εξαγοράσουν «νταβατζήδες» και τη ραδιοτηλεοπτική τους υποστήριξη, να μπουκώσουν με εφήμερες «επιδοτήσεις» την κοντόφθαλμη απληστία αγροτών, τον αναίσχυντο γκανγκστερισμό συνδικαλιστών, την κτηνώδη αδηφαγία προμηθευτών του δημοσίου. Η Ε.Ε. ζητούσε αποκέντρωση διοικητική και αποκρατικοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας των υπουργείων, για ευελιξία και αποδοτικότερο έλεγχο διαχείρισης των προγραμμάτων στήριξης της οικονομίας. Και τα κόμματα διεύρυναν την κραιπάλη της καταλήστευσης σε επίπεδο νομαρχιών, δημαρχιών και ιδρύοντας χιλιάδες (κυριολεκτικά) εταιρείες όπου μεταβιβάστηκαν αρμοδιότητες υπουργείων σε προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους, απλούς συμβούλους με αποδοχές Κροίσων.
Στη Μικρασία χάθηκαν οριστικά πανάρχαιες κοιτίδες του ελληνικού πολιτισμού, στα είκοσι οκτώ χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στην Ε.Ε. χάθηκε η μοναδική δυνατότητα να μεταμορφωθεί η «ψωροκώσταινα» σε κράτος με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Το δεύτερο αυτό έγκλημα έχει ιστορικές συνέπειες, ίσως ανάλογες με το πρώτο. Αλλά «νέμεσις» δεν λειτουργεί, οι αυτουργοί εξακολουθούν να νέμονται τις προνομίες που τους εξασφάλισαν τα κλοπιμαία. Η ευρωπαϊκή γενναιοδωρία (ναι, είναι η σωστή λέξη), έχει εξαργυρωθεί σε μυθώδεις βίλες, νεοπλουτίστικα κότερα, θηριώδη τζιπ, οφ-σορ εταιρείες. Και μόλις άρχισαν να περιορίζονται οι δωροδοτικές εισροές από την Ε.Ε., στράφηκαν οι κυβερνήσεις στον αχαλίνωτο δανεισμό. Αν το εξωτερικό χρέος από δανεισμό είναι, όπως λένε, τριακόσια δισ. ευρώ και αν οι Ελλαδίτες είμαστε δέκα εκατομμύρια, τότε τον καθένα μας τον έχουν φορτώσει τα κόμματα με οφειλή τριάντα χιλιάδων ευρώ: ένα ετήσιο εισόδημα που λίγοι απολαμβάνουν. Χρωστάνε αυτό το ποσό και τα βρέφη και οι υπερήλικες, υγιείς και ανάπηροι, όλοι.
Ετσι ίσως εξηγείται γιατί προωθήθηκε μεθοδικά να γίνει πρωθυπουργός ο πολιτικός που, ως προπαγανδιστής του Σχεδίου Ανάν, είχε δώσει έμπρακτο δείγμα για το πώς αντιλαμβάνεται την ευθύνη διαχείρισης ελληνικών κοιτίδων πολιτισμού. Και γιατί τώρα ανέλαβε ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών με αναπληρωτή τον συγκεκριμένο εκλεκτό του. Δεν γίνεται να χρωστάει η χώρα τριακόσια δισ. και όμως να απολαμβάνει ανεξαρτησία, πολιτικές ελευθερίες, εδαφική ακεραιότητα. Είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο.
Ομως, το κυρίως σκάνδαλο είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η κοινή (όλων μας) συνείδηση ποδηγετούμενη από τα κόμματα: Φρίττουμε όλοι και καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο ένας «λοχίας» να μας στερήσει τις ελευθερίες μας, αλλά βρίσκουμε φυσικό να μας υποδουλώνουν σε δανειστές και στα αφεντικά των δανειστών οι κομματικοί μας φεουδάρχες. Κανείς μας δεν τολμάει να διερωτηθεί, σε τι διαφέρει η ασυδοσία του «λοχία», από την ασυδοσία των κομματανθρώπων, αφού και στις δύο περιπτώσεις ξεπουλιώνται η κρατική μας ανεξαρτησία, οι πολιτικές μας ελευθερίες, η εδαφική μας ακεραιότητα, η συλλογική μας αξιοπρέπεια.
Ο «λοχίας» ενδέχεται να παραπεμφθεί σε «ειδικό δικαστήριο», οι κομματάνθρωποι ποτέ.

"Ο Τάσσος ειναι παρών"



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' δηλώνει πως παρά την κλοπή της σορού του , ο Τάσσος Παπαδόπουλος όχι μόνο δεν έχει χαθεί ούτε υλικά ούτε πνευματικά, αλλά «έχει χαραχτεί πιο...

βαθιά μέσα στις καρδιές όλων των Κυπρίων», εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε ότι η Εκκλησία καταδικάζει αυτό το ανοσιούργημα και θα συμβάλει έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές.

Δήλωσε πως «αυτοί που έκαναν αυτό το ανοσιούργημα, δεν πέτυχαν τίποτε» ούτε τον αποπροσανατολισμό του λαού αλλά ούτε και τη διαίρεση του, προσθέτοντας πως «ο Τάσσος δεν έχει εξαφανιστεί» αλλά «είναι παρών» και πως «η αντίσταση του λαού γίνεται πιο δυναμική πλέον».

«Τέτοιες καταστάσεις και τέτοιες συμπεριφορές πιστεύω ότι ο λαός μας δεν θα επιτρέψει ποτέ να συμβαίνουν μέσα στην κυπριακή κοινωνία», είπε, σημειώνοντας παράλληλα πως θα «πρέπει από το λαό να πέσει βαρύς ο πέλεκυς πάνω σ’ αυτούς τους ανόητους».

Share on Facebook

Παίζει επίθεση ο Ανατολάκης

Στην επίθεση φαίνεται πως πέρασε πλέον, ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού και νυν Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, με αποτέλεσμα να τρέψει σε άτακτη φυγή το Υπουργείο Πολιτισμού! Αφορμή στάθηκε το γεγονός, ότι...


επίσημος φορέας του Κράτους, το «Εθνικό(?) Κέντρο Βιβλίου», είχε προτείνει για βράβευση το ‘ανεκδιήγητο’ βιβλίο του Γκουρογιάννη, που έβριζε τους Ελληνες πολεμιστές στην Κύπρο το 74, ως .. ‘πρεζάκια, βιαστές και εγκληματίες πολέμου’!!! O Aνατολάκης δεν έχασε την ευκαιρία και έκανε επίθεση με επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό κ. Γερουλάνο, ζητώντας του να απαντήσει αν αντιλαμβάνεται ότι με αυτόν τον τρόπο η χώρα μας βοηθάει την προπαγάνδα της Τουρκίας και των Σκοπίων. (Να θυμίσουμε ότι το βιβλίο παρουσιάζει και τον Ελληνικό Στρατό, να έχει κάνει ‘εθνοκάθαρση’ στην Μακεδονία το 1911!). Μετά από αυτό, το Υπουργείο ‘προτίμησε’ τελικά να βραβεύσει κάποιο άλλο βιβλίο, ενώ είχε το έργο του Γκουρογιάννη πρώτο στην λίστα υποψηφιοτήτων και το είχε προωθήσει με διάφορους τρόπους… Και όχι μόνο αυτό..! Κανείς από το Υπουργείο δεν εμφανίστηκε την Παρασκευή στην Βουλή να απαντήσει στον Γιώργο Ανατολάκη! Ο Γερουλάνος δήλωσε κώλυμμα απουσίας στο εξωτερικό, αλλά και ούτε έστειλε την Υφυπουργό του να απαντήσει στην θέση του..!




Share on Facebook

Φτάνουν στα άκρα οι Σκοπιανοί


E-mail Εκτύπωση PDF
101209-ivanovΗ αναβολή της ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών συνομιλιών για την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ έχει οδηγήσει την κυβέρνηση τους σε μια επίδειξη πανικού. Φαίνεται πως στα Σκόπια το μέτρο έχει χαθεί προ πολλού, αλλά αυτή την φορά η θρασύτητα και η διεθνής πρόκληση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκεόργκι Ιβάνωφ δήλωσε πως «η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τροποποίηση του Συντάγματός της με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος και δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση που πλήττει τη μακεδονική εθνική και γλωσσική ταυτότητα»!
Επίσης έκανε λόγο για την ελευθερία του «αυτοπροσδιορισμού» και μάλιστα χαρακτήρισε όλα τα παραπάνω ως την «μακεδονική κόκκινη γραμμή» στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα! Αυτό το οποίο είναι σαφές από αυτές τις δηλώσεις του Σκοπιανού προέδρου είναι πως πλέον έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Δεν έχουν να αντιτάξουν κανένα σοβαρό επιχείρημα και θυμήθηκαν την αρχή του «αυτοπροσδιορισμού».
Κατά έναν παράξενο τρόπο, γνωρίζουμε ήδη ποιοι θα είναι οι αυτόκλητοι εν Ελλάδι υποστηρικτές τους, σε αυτό το «ανθρώπινο και δημοκρατικό τους δικαίωμα»... απλά περιμένετε λίγες ημέρες.

Προβοκάτσια στήνει το καθεστώς Χριστόφια


E-mail Εκτύπωση PDF
111209-provokatsiaΆθλια προβοκάτσια και αλητεία της εθνομηδενιστικής και προδοτικής κυβέρνησης του AKEL! Λίγο μετά τη γνωστοποίηση της σύλησης του τάφου του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, Κύπριοι αστυνομικοί φίλα προσκείμενοι στο AKEL (στην κυριολεξία πραίτορες, από αυτούς που έχουν πολλές φορές επισημανθεί να «φωτογραφίζουν» πατριώτες στη διάρκεια πολιτικών εκδηλώσεων), επέδραμαν σε οικίες συγκεκριμένων αξιωματικών (πρόκειται φακέλωμα, που πρέπει να καταγγελθεί!) και προέβησαν σε κατ' οίκον «έρευνες», αποσπώντας «στοιχεία» (δηλαδή περιοδικά και βιβλία), αλλά και σάλιο και τρίχες, για εξέταση DNA! Από το πρωί, από την «προοδευτική» και εθνομηδενιστική εφημερίδα «Πολίτης», διέρρεαν πληροφορίες ότι για την ενέργεια ευθύνονται ακροδεξιοί! Χαρακτηριστική μάλιστα περίπτωση...
Την ώρα που το αντιομοσπονδιακό κίνημα στην Κύπρο γιγαντώνεται, το κομμουνιστικό καθεστώς της Λευκωσίας μετέρχεται τρισάθλιων και ανήθικων μεθόδων, προσπαθώντας να χρεώσει μια «ακραία» και ιερόσυλη ενέργεια σε πατριώτες και να τους «εκθέσει» στην κοινή γνώμη, ώστε να την «παγώσει» και να φέρει μια λύση, που οι «απαξιωμένοι» εχθροί της δεν θα μπορέσουν να αντικρούσουν. Φυσικά, καμία υποψία από τις αρχές για Τούρκους εξτρεμιστές, ή για τη ΜΙ... Από την αρχή οι υποψίες σε πατριώτες και εθνικιστές, ώστε να διασυρθούν. Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά; Ρωτάμε γιατί και εδώ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έκανε λόγο, σε μια χώρα που μετρά δεκάδες νεκρούς από την τρομοκρατία της άκρας αριστεράς, για «φασιστική απειλή». Πατριώτες, προσοχή, μπαίνουμε σε μια νέα φάση ολοκληρωτικού πολέμου εναντίον μας από τη Νέα Τάξη και τους ανθρώπους της! Προσοχή...