ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ

Εκτός ελέγχου η ακρίβεια στη χώρα μας
Παρότι οι τιμές των πρώτων υλών σημειώνουν πτώση
Σημαντικές αποκλίσεις με κράτη της Ε.Ε.

Την ώρα που οι τιμές των πρώτων υλών σημειώνουν πτώση, ενίοτε σημαντική, οι τελικές τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ αυξάνονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ενώ η τιμή του σιταριού μειώθηκε φέτος σε σχέση με πέρυσι κατά 30%, η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε κατά 0,63%. Η ψαλίδα, δηλαδή, αντί να κλείνει, λόγω της κρίσης, ανοίγει συνεχώς και μάλιστα επικίνδυνα. Ακόμη και σήμερα, όπως προκύπτει από τις συγκρίσεις τιμών βασικών προϊόντων (ρύζι, λάδι, αλεύρι κ.λπ.) ανάμεσα στη χώρα μας και στην υπόλοιπη Ε.Ε., η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί τον τίτλο της «πρωταθλήτριας στην ακρίβεια».

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ

Δεκαπενταετής... δουλέμπορος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, 10:33

Για δεύτερη φορά συνελήφθη μέσα σε 3 μήνες ένας 15χρονος Πακιστανός με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Ο 15χρονος οδηγούσε αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από την Αθήνα, και με αυτό μετέφερε τους παράνομους μετανάστες.

Σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας οδού στην Βέροια, σταμάτησαν τον 15χρονο, αλλά και τον 17χρονο Αφγανό, που ο πρώτος είπε «παραλάβει» από τα Γιάννενα για να τον μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον 15χρονο, αυτός τους έδωσε ένα πλαστό αφγανικό δίπλωμα και μία πλαστή άδεια παραμονής. Έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη.

Πηγή: Εφημερίδα «Μακεδονία»

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΒΕΤΟΥΣ

Μέτρα κατά της μετανάστευσης λαμβάνουν οι Ελβετοί


Τον υποδιπλασιασμό του ποσοστού των μεταναστών από χώρες εκτός Ε.Ε. που θα λαμβάνουν άδειες εργασίας, ανακοίνωσε η ελβετική κυβέρνηση, επικαλούμενη την υψηλή ανεργία και την ένταση του μεταναστευτικού ρεύματος...


Ανακοίνωσε δε, ότι θα μειώσει τον αριθμό των μεταναστών από χώρες της Ε.Ε. στους οποίους θα δίνονται άδειες εργασίας και επιφυλάχθηκε για τη χρήση μιας διάταξης που της επιτρέπει να απαγορεύσει σε εργαζόμενους από χώρες-μέλη της Ένωσης να ζητούν εργασία εντός των συνόρων της.

"Για τους εργαζόμενους εκτός Ευρώπης, θα εκδοθούν το μέγιστο 2.000 άδειες παραμονής και 3.500 προσωρινές άδειες παραμονής για την επόμενη χρονιά, οι μισές από όσες την τρέχουσα χρονιά", ανέφερε το κυβερνητικό ανακοινωθέν, τονίζοντας ότι οι αριθμοί θα επανεξεταστούν τον Ιούνιο.


Αναρτήθηκε από troktiko στις 11:30 πμ

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

Οκτώ απο τη Ροδόπη εκτός ΝΔ


Την αποχώρηση τους από την Νέα Δημοκρατία, γνωστοποίησαν 8 στελέχη του
κόμματος από την Ροδόπη, μεταξύ των οποίων και ο πρώην βουλευτής
Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.Επικαλούμενοι το άρθρο 6 του καταστατικού του
κόμματος...

δήλωσε επίσης πως οι θέσεις και οι αρχές του κ. Σαμαρά σε σχέση με την
μειονότητα ήταν γνωστές τόσο όσο ήταν Υπουργός Εξωτερικών, επί
κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όσο και ύστερα ως Πρόεδρος του
κόμματος "Πολιτική Άνοιξη"

Η συνέντευξη τύπου είχε όμως και παρατράγουδα καθώς ένας δημοσιογράφος
απευθυνόμενος στον πρώην βουλευτή μίλησε τουρκικά με συνέπεια να μην
καταλάβει κάνεις τι έλεγε και τι ρωτούσε από τον κ Ιλχαν αυτό είχε ως
συνέπεια να αποχωρήσουν απο την αιθουσα πολλοι δημοσιογραφοι της
περιοχής

Απευθυνόμενος δε ο δημοσιογράφος στους υπόλοιπους συνάδελφους του
ανάφερε πως αν θέλουν να τον καταλάβουν... να μάθουν την τουρκική
γλώσσα !!!!!

Share on Facebook
Αναρτήθηκε από troktiko στις 11:20 πμ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Δελτίο ειδήσεων στην αρχαία ελληνική, στο διαδίκτυο, από Ισπανό καθηγητή
Συντάχθηκε απο τον/την dwdekatheon
Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2009 19:52

Δελτίο ειδήσεων στην αρχαία ελληνική, στο διαδίκτυο, από Ισπανό καθηγητή

της Διαμαντένιας Ριμπά

Λένε πως ο Ρωμαίος ρήτορας Κικέρων είχε πει πως, αν μιλούσαν οι Θεοί, θα χρησιμοποιούσαν την ελληνική γλώσσα. Η γλώσσα μας και γραφή μας, άλλωστε, ήταν το μέσο έκφρασης του ανθρώπινου πνεύματος στις πρώτες μεγάλες στιγμές της δημιουργίας του, όπως μαρτυρούν οι επιστημονικές πηγές, αλλά και η βάση πάνω στην οποία στηρίζονται οι περισσότερες από τις άλλες γλώσσας.

Είναι γνωστό, επίσης, ότι όλοι οι λαοί θαύμαζαν τους αρχαίους Έλληνες και προπαντός εξυμνούσαν τη γλώσσα τους.

Και για όσους ισχυρίζονται ότι η αρχαία ελληνική είναι μία νεκρή γλώσσα, ο Ισπανός Χουάν Κοντέρχ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο St. Andrews της Σκοτίας δίνει την καλύτερη απάντηση, με την ιστοσελίδα http://www.akwn.net (Akropolis World News).
Στην ιστοσελίδα αυτή, μπορεί κάποιος να διαβάσει ποικίλες ειδήσεις, απ΄ όλο τον κόσμο, μεταφρασμένες σε άπταιστη ελληνική διάλεκτο του 5ου αιώνα π.Χ.. Ναι, καλά διαβάσατε, οπότε αν είστε λάτρεις της αρχαιοελληνικής δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Η αγάπη του καθηγητή Χουάν Κοντέρχ για την αρχαία ελληνική ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια, όταν την πρωτοδιδάχτηκε στο γυμνάσιο.

«Μόλις ήρθα σε επαφή μ' αυτή τη γλώσσα μου άρεσε, όπως μου είχαν αρέσει και τα λατινικά. Έτσι, αποφάσισα ότι θα περνούσα την υπόλοιπη ζωή μου, μελετώντας τις δύο αυτές γλώσσες», δηλώνει ο κ. Κοντέρχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Ελληνική Διασπορά» του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η γνώση της γλώσσας ενός σπουδαίου πολιτισμού, όπως ο αρχαιοελληνικός, δεν μπορεί παρά να μας ωφελήσει.

«Όσο πιο πολύ κοιτάζουμε στο παρελθόν, τόσο πιο ικανοί γινόμαστε να κοιτάξουμε στο μέλλον», λέει χαρακτηριστικά ο Ισπανός καθηγητής, ο οποίος σπούδασε τους αρχαίους κλασσικούς στο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, της ιδιαίτερης πατρίδας του και μετά την αποφοίτησή του συνέχισε με μάστερ στις ομηρικές σπουδές, στο πανεπιστήμιο του Σέφηλντ, στη Μ. Βρετανία.

Επέστρεψε στην Ισπανία, όπου έκανε το ντοκτορά του στους αρχαίους κλασσικούς, δουλεύοντας ταυτόχρονα ως καθηγητής, σε γυμνάσιο, ενώ μερικά χρόνια αργότερα έκανε αίτηση και έγινε δεκτός ως βοηθός καθηγητή στην Οξφόρδη, όπου δίδαξε αρχαία ελληνικά και λατινικά, για τέσσερα χρόνια.

Στη συνέχεια, έγινε καθηγητής, στην ίδια ειδικότητα, στο πανεπιστήμιο του St. Andrews, όπου ενεργοποιήσε το μάθημα της σύνθεσης αρχαίου ελληνικού κειμένου (σημ. μετάφραση από σύγχρονη γλώσσα προς αρχαία ελληνικά), κάτι, που όπως μας είπε, θα κάνει του χρόνου και με τα λατινικά.

Για την ιστοσελίδα με το δελτίο ειδήσεων στα αρχαία ελληνικά, ο καθηγητής Κοντέρχ μας αναφέρει ότι αποφάσισε να προβεί στη δημιουργία της, καθώς είχε διαπιστώσει ότι υπήρχαν τρεις διαδικτυακοί τόποι με ειδήσεις στα λατινικά, αλλά κανένας στα αρχαία ελληνικά.

«Έτσι, αποφάσισα να το κάνω εγώ αυτό», σημειώνει. «Φυσικά -προσθέτει- υπήρχε πρόβλημα με τα ελληνικά στοιχεία στο πρόγραμμα, αλλά το έλυσα, γράφοντας το κείμενο στο δικό μου πρόγραμμα και στη συνέχεια μετέτρεψα το κείμενο σε εικόνα, κι έτσι, αυτό που βλέπετε στην ιστοσελίδα, είναι η εικόνα του κειμένου. Τώρα, όλοι μπορούν να διαβάσουν αυτά που γράφω. Στο μέλλον, είναι πιθανόν να μεταφέρω το site στο unicode, που είναι πιο προχωρημένο πρόγραμμα, αλλά δεν είναι αρκετά διαδεδομένο».

Καθημερινά, η ιστοσελίδα δέχεται, κατά μέσο όρο, περίπου 40 επισκέπτες, αυτό όμως δεν πτοεί τον φιλέλληνα καθηγητή. «Φυσικά δεν είναι πολλοί, σε σύγκριση με τις χιλιάδες επισκέψεις που δέχονται οι κανονικές εφημερίδες, αλλά πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας το γεγονός ότι πολλοί διαβάζουν τη σελίδα μου πιθανόν μία φορά στις δύο εβδομάδες ή μία φορά το μήνα, παρ' ότι οι περισσότεροι είναι, πιθανότατα, τακτικοί αναγνώστες, αλλά σίγουρα αρκετοί είναι και εναλλασσόμενοι. Έτσι, μ' αυτά τα δεδομένα είμαστε ικανοποιημένοι», μας εξηγεί.

Ο ίδιος μας επισημαίνει ότι είναι ανοιχτός σε παρατηρήσεις, που αν υπήρχαν θα ήταν ευγνώμων, ώστε να βελτιωθεί η ιστοσελίδα, αλλά και σε ερωτήσεις, ακόμα και συνεργασίες.

Ο Χουάν Κοντέρχ δεν μιλά νέα ελληνικά και όταν επισκέπτεται την Ελλάδα μιλά αργά στα αρχαία ελληνικά σε όσους συναναστρέφεται και αυτοί, όπως μας είπε, το βρίσκουν διασκεδαστικό. Μας υπόσχεται ότι κάποια μέρα θα μάθει νέα ελληνικά, σημειώνει, όμως, ότι δεν έχει καμιά επαφή με ελληνικά πανεπιστήμια.

«Η μόνη μου συχνή επαφή είναι με τον Δρ. Eusebi Ayensa, διευθυντή του Ισπανικού Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα, ο οποίος είναι ένας έξοχος Ελληνιστής, πρώην καθηγητής αρχαίων ελληνικών (δίδασκε σε μία περιοχή βόρεια της Βαρκελώνης, κοντά στα ερείπια της αρχαίας ελληνικής πόλης Εμπούριες). Εκείνος, πάντως, μιλά και αρχαία και νέα ελληνικά».

Τέλος, ρωτήσαμε τον κ. Κοντέρχ κατά πόσο πιστεύει ότι τα προβλήματα της εποχής μας έχουν ομοιότητες μ' αυτά που αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι κατά τους κλασσικούς χρόνους. «Οι ιστορικοί λένε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνει τον εαυτό της», τονίζει και προσθέτει: «Η ανθρωπότητα δεν έχει ποτέ γνωρίσει μεγάλες περιόδους χωρίς πολέμους και προβλήματα και δυστυχώς θα έχουμε πάντα τέτοια, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει παραλληλισμός ανάμεσα στις δύο εποχές. Παραδείγματος χάριν, οι επικοινωνίες και τα μέσα ενημέρωσης δίνουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να γνωρίζουν, ανά πάσα στιγμή, τι συμβαίνει στον κόσμο και να μπορούν να πάρουν θέση πάνω σε όλα αυτά. Επιπλέον, οι αποσταθεροποιητικοί παράγοντες στις παλαιότερες εποχές σχετίζονταν περισσότερο με την άνοδο και την πτώση αυτοκρατοριών, ενώ σήμερα αφορούν περισσότερο οικονομικούς παράγοντες. Η μόνη ομοιότητα είναι ότι και τότε και τώρα υπάρχουν προβλήματα…».

Πάντως, ο καθηγητής Χουάν Κοντέρχ δεν σταματά μόνο στην ιστοσελίδα που δημιούργησε. Πρόσφατα, μετέφρασε στα αρχαία ελληνικά ένα διήγημα με πρωταγωνιστή τον Σέρλοκ Χολμς και … έπεται συνέχεια.

Πηγή: omogenia.ana-mpa.gr
Όλοι οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι ήταν συντηρητικοί
Συνέντευξη του Τόμας Φλέμινγκ στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα»


O Τόμας Φλέμινγκ, ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς παλαιοσυντηρητικούς διανοούμενους.
Συνδέσεις

* Chronicles: A magazine of American culture
* The Rockford Institute

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σήμερα θεωρητικούς του πολιτικού συντηρητισμού. Ο λόγος για τον Thomas Fleming, έναν διανοούμενο με μεγάλη επιρροή στους παλαιοσυντηρητικούς κύκλους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ. Τα λόγια του μόλις τον είδαμε, ήταν χαρακτηριστικά: «I invented the paleoconservative movement» («Εγώ δημιούργησα το παλαιοσυντηρητικό κίνημα»). Ο Σέρβος από μητέρα Αμερικανός, στενός φίλος του διεκδικητή του Ρεπουμπλικανικού χρίσματος Πατ Μπουκάναν, αλλά και του Έλληνα προβεβλημένου αρθρογράφου των Sunday Times Τάκη Θεοδωρακόπουλου (Sir Taki), είναι σήμερα επικεφαλής του δραστήριου Rockford Institute, ενός think-tank (δεξαμενή σκέψης) με έδρα στην πολιτεία του Ιλινόι στις ΗΠΑ, που είναι ταγμένο στην προώθηση των αρχών του Δυτικού πολιτισμού και της παράδοσης. Επίσης, ο ακραιφνής φιλέλληνας Thomas Fleming, είναι εκδότης του πολύ καλού μηνιαίου περιοδικού Chronicles, που αποτελεί σημαντική πηγή αναφοράς για τους συντηρητικούς κύκλους των ΗΠΑ. Λάτρης της αρχαιοελληνικής γραμματείας, ο δρ. Fleming αποδείχθηκε άριστος συνομιλητής.

Είστε μια μοναδική περίπτωση διανοούμενου. Ισχυρίζεστε ότι η συντηρητική πολιτική σκέψη, πηγάζει από την αρχαιοελληνική γραμματεία. Ισχύει όμως αυτό;

Αυτό είναι σωστό, απόλυτα σωστό. Δυστυχώς, πολλή από την ακαδημαϊκή δουλειά που έχει γίνει επί της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και της πολιτικής ζωής στον αρχαιοελληνικό κόσμο, έγινε τον 19ο αιώνα από κλασικούς φιλελεύθερους, που παρερμήνευσαν την ελληνική παράδοση. Αυτό φαίνεται καθαρά στους Βρετανούς φιλελεύθερους που κυριάρχησαν στο χώρο αυτό. Η αλήθεια είναι ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν άνθρωποι που βάσισαν τα πάντα στην συγγένεια, στην οικογένεια, στην φατρία, στην φυλή και μπορείτε να αντιληφθείτε επακριβώς την ελληνική πολιτική, μερικές φορές ως μια σύγκρουση μεταξύ φατριών. Η σύγκρουση μεταξύ του Περικλή και του Κίμωνα, για παράδειγμα, δεν ήταν μια σύγκρουση περί ιδεολογίας, αλλά μια σύγκρουση μεταξύ δύο δυνατών φατριών. Έτσι, όταν εξετάζουμε την ελληνική πολιτική φιλοσοφία, πρέπει να έχουμε ως δεδομένη την παράδοση, την συγγένεια, την αφοσίωση και τον πατριωτισμό και δεν υπάρχει το δόγμα της γενικής ωφελιμότητας. Οι Έλληνες πίστευαν ότι ο Ελληνισμός ήταν μοναδικός και έκτακτος και πίστευαν ότι είχαν το δικαίωμα να ξεχωρίζουν εαυτούς από τους υπόλοιπους.

Θυμόμαστε τους αρχαίους Έλληνες για την «αριστοκρατική» επιδίωξη της αρετής. Δεν ακούγεται αυτό λίγο ελιτίστικο σήμερα;

Είναι ελιτίστικο αν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι οι Έλληνες θεωρούσαν ότι η επιδίωξη της αρίστευσης, της αρετής, ήταν ο απώτερος σκοπός της ανθρώπινης ζωής: να είσαι τόσο καλός όσο μπορούσες να είσαι. Αυτό ήταν ανοικτό στον οποιονδήποτε. Στον καθένα. Ο κάθε αγρότης στην Αττική, μπορούσε να προσπαθήσει να γίνει κάποιος, κάποιος σημαντικός και να εισχωρήσει στην ελίτ. Αυτό που δεν είχαν ήταν αυτή η παραίσθηση ότι το να τιμούν την ανεπάρκεια, το ελάττωμα και την αποτυχία, ήταν κάποιο είδος αρετής. Τιμούσαν την επάρκεια, την ικανότητα και την επιτυχία.

Πόσο συμβατή με την αρχαιοελληνική πολιτική σκέψη, είναι η σύγχρονη πολιτική σκέψη της Δύσης; Έχουν οι σύγχρονοι θεωρητικοί και πολιτικοί αποκλίνει από το ελληνικό παράδειγμα;

Πάρα πολύ. Ένα από τα προβλήματα για το σήμερα είναι ότι βασίσαμε τα πάντα στην θεωρία. Οι Έλληνες πολιτικοί στοχαστές και ο μεγαλύτερος όλων, ο Αριστοτέλης, ήταν ένας επιστήμων που παρατηρούσε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονταν και ζούσαν. Συνέλεγε παραδείγματα συνταγμάτων από τον γύρω μεσογειακό κόσμο. Το ελληνικό βέβαια, αλλά και την Καρθαγένη και την Ρώμη. Ο Αριστοτέλης ήταν ο πρώτος που παρατήρησε με ακρίβεια πως ζουν οι άνθρωποι. Αυτό που έχουμε σήμερα είναι πολιτική σκέψη που ανακαλύπτει πράγματα και μετά προσπαθεί να οικοδομήσει κράτη, μιμούμενη την ανακάλυψη. Η αρχαία πολιτική σκέψη, λαμβάνει υπόψη της τις πιο σπουδαίες πτυχές της ανθρώπινης ζωής, που είναι ο γάμος, η οικογένεια, η γειτνίαση, η συγγένεια, ο πατριωτισμός και αυτές είναι οι αξίες που σήμερα συστηματικά καταστρέφονται από τα σύγχρονα κράτη πρόνοιας, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζουμε: η καταστροφή των θεμελιωδών θεσμών της ζωής, που σημαίνει ότι σε μεγάλα τμήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, περισσότερα παιδιά γεννιούνται εκτός γάμου απ’ ό,τι εντός γάμου, ενώ παρατηρούνται πολλά κρούσματα παιδικής κακοποίησης και κακοποίησης γυναικών. Αυτό είναι το άμεσο αποτέλεσμα της καταστροφής των θεμελιωδών μορφών της κοινότητας, της οικογένειας, της συγγένειας, της γειτνίασης και αυτό είναι που πρέπει να αναστυλώσουμε άμεσα.

Είναι η σύγχρονη Αριστερά, φιλελεύθερη ή ριζοσπαστική, η πηγή του κακού στην πολιτική ζωή του Δυτικού κόσμου;

Από την εποχή των γραπτών του Καρλ Μαρξ, αντιμετωπίζουμε την ευρωπαϊκή και αμερικανική Αριστερά. Αντιμετωπίζουμε ένα σατανικό κίνημα που αποσκοπεί στο να καταστρέψει τα θεμέλια, όχι μόνο της πολιτισμένης ζωής, αλλά όλης της ανθρώπινης ζωής. Δημιουργούμε έναν απάνθρωπο κόσμο, όχι μόνο έναν αντιχριστιανικό κόσμο και έναν αντιδυτικό κόσμο και για να πάμε ακόμα πιο πέρα, έναν κόσμο όπου χιμπατζήδες και γορίλες δεν θα μπορούσαν να ζήσουν, γιατί έχουμε γίνει χειρότεροι από τα θηρία.

Ποιον θα θεωρούσατε ως τον πιο σπουδαίο Έλληνα πολιτικό συντηρητικό θεωρητικό της αρχαιότητας;

Όλοι οι μεγάλοι Έλληνες πολιτικοί στοχαστές είναι φυσικά συντηρητικοί. Ο Αριστοτέλης είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός φιλόσοφος όλων των εποχών και είναι ένας ακραιφνής συντηρητικός, με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την βάση της πολιτικής ζωής στην οικογένεια και στην φατρία. Αλλά επίσης, συγγραφείς όπως ο Θουκυδίδης, που ήταν ακραιφνώς απέναντι στον Περικλή και αντιδημοκρατικός, ένας πολύ σημαντικός συγγραφέας του οποίου η δουλειά έχει εντελώς παραποιηθεί από την σύγχρονη επιστημοσύνη. Και τελικά, θα έλεγα ο Ξενοφών, ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς στον αρχαίο κόσμο, η δουλειά του οποίου διδασκόταν σε κάθε σχολή του ελληνικού κόσμου, ένας παλαιάς κοπής αριστοκράτης, ένας στρατιώτης, ένας κυνηγός, ένας αγρότης, ένας καταπληκτικός άνδρας, η δουλειά του οποίου «εκτρέφει» την συντηρητική πολιτική σκέψη.
Η συνέντευξη δόθηκε στον Νίκο Χιδίρογλου και δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 26ης Ιουλίου 2009 της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα.

ΠΕΡΙ Ν ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

Μετά τον πρόσφατο θάνατο της συντρόφου του Νίκου Μπελογιάννη, της συγγραφέως Έλλης Παππά, πολλά δημοσιεύματα στο Τύπο και εκπομπές στην τηλεόραση, εξύμνησαν πάλι τους «αγώνες» του πρώτου, εκτελεσθέντος, ως γνωστόν, την 30 Μαρτίου 1952 για κατασκοπία και εσχάτη προδοσία βάσει του Ν.365/1949, κατόπιν δίκης. Δια τους νεωτέρους θυμίζω ότι μεταξύ πρώτης (Νοέμβριος 1951) και δευτέρας δίκης του (Φεβρουαρίου 1952) ανεκαλύφθησαν στην Γλυφάδα και την Καλλιθέα κρυφοί ασύρματοι του παρανόμου μηχανισμού του ΚΚΕ που έστελναν πληροφορίες, που αφορούσαν την εθνική ασφάλεια στην ηγεσία του ΚΚΕ στο Βουκουρέστι. Στη Γλυφάδα μάλιστα, ο ασυρματιστής Βαβούδης, που αυτοκτόνησε την ώρα της εφόδου της Ασφαλείας, ως ανεκαλύφθη μετά ήταν… ταγματάρχης της KGB!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

Μετά τον πρόσφατο θάνατο της συντρόφου του Νίκου Μπελογιάννη, της συγγραφέως Έλλης Παππά, πολλά δημοσιεύματα στο Τύπο και εκπομπές στην τηλεόραση, εξύμνησαν πάλι τους «αγώνες» του πρώτου, εκτελεσθέντος, ως γνωστόν, την 30 Μαρτίου 1952 για κατασκοπία και εσχάτη προδοσία βάσει του Ν.365/1949, κατόπιν δίκης. Δια τους νεωτέρους θυμίζω ότι μεταξύ πρώτης (Νοέμβριος 1951) και δευτέρας δίκης του (Φεβρουαρίου 1952) ανεκαλύφθησαν στην Γλυφάδα και την Καλλιθέα κρυφοί ασύρματοι του παρανόμου μηχανισμού του ΚΚΕ που έστελναν πληροφορίες, που αφορούσαν την εθνική ασφάλεια στην ηγεσία του ΚΚΕ στο Βουκουρέστι. Στη Γλυφάδα μάλιστα, ο ασυρματιστής Βαβούδης, που αυτοκτόνησε την ώρα της εφόδου της Ασφαλείας, ως ανεκαλύφθη μετά ήταν… ταγματάρχης της KGB!

Εξετελέσθησαν τελικά τέσσερις: οι Μπελογιάννης, Καλούμενος, Αργυριάδης, Μπάτσης. Σήμερα οι κομμουνισταί και οι ευήθεις συνοδοιπόροι τους, θεωρούν άδικο, μετά τον Συμμοριτοπόλεμο (που κατέστρεψε την χώρα) και την ήττα αυτών που ήθελαν (ενώ ήταν μόνο το 10%) να κάνουν την Ελλάδα ή τουλάχιστον τη Μακεδονία μας (απόφασις 5ης ολομέλειας Κ.Ε. του ΚΚΕ Ιανουάριος 1949) δορυφόρο της Σοβιετείας και τη συνέχισε κατόπιν της κομμουνιστικής δράσεως της υπογείως, θεωρούν, λέγω, άδικο, το Ελληνικό κράτος να τιμωρήσει τους κατασκόπους και προδότες της Ελλάδος, λες και οι κομμουνισταί, εάν ήσαν εξουσία αυτοί, θα… εφείδοντο της ζωής των αντιθέτων!

Ποία όμως ήταν η δράσις του Ν. Μπελογιάννη στο παρελθόν, πέραν της συμμετοχής του στον Συμμοριτοπόλεμο;

Ήταν ο πολιτικός επίτροπος («Κουμάντος») του ΚΚΕ για την Ν. Πελοπόννησο κατά το 1943-1944 και είναι ο καθοδηγητής και υπεύθυνος:

1) Του φόνου του Γερμανού υποστρατήγου υπό των ελασιτών σε ενέδρα έξω από τους Μολάους Λακωνίας το 1944 που προκάλεσε έτσι, εν γνώσει των συνεπειών εις βάρος του πληθυσμού, τα σκληρά γερμανικά αντίποινα κατά της κωμοπόλεως αυτής. Αυτό απεφάσισε ο Μπελογιάννης για να τραπούν στα βουνά οι κάτοικοι μετά το φόνο, από το φόβο αντιποίνων, και να τους στρατολογήσει ο ΕΛΑΣ (βλ. «Νίκος Μπελογιάννης» Αθήνα 1974 του Ρώσσου συγγραφέα Μ. ΒΙΤΙΝ).

2) Των φρικωδών σφαγών των εθνικοφρόνων (γι’ αυτών δηλαδή που δεν ήσαν με το ΚΚΕ, ήσαν με την ΕΛΛΑΔΑ!) στη Καλαμάτα, Μελιγαλά (Πηγάδα), Γαργαλιάνους, Πύλο από 9 έως 27 Σεπτεμβρίου 1944.

Παραθέτω απόσπασμα από το βιβλίο του Στάθη Καναβού (ενός από τους ηγέτες του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ στη Μεσσηνία) «Εθνική αντίσταση» Συλλογή 21, Νοέμβριος 1979:

«9 Σεπτέμβρη [1944]. Η Καλαμάτα λεύτερη! Στο διόροφο της λεωφόρου Αριστομένους, ένας νέος γεμάτος προσήνεια, στοχασμό και αποφασιστικότητα, καλοκαρτερεί ένα μετά το άλλο τους συνεργάτες του και με κάθε λεπτό που περνάει ρυθμίζει και κάποιο σοβαρό ζήτημα. Είναι ο κουμάντος της Νότιας Πελοποννήσου για το ΚΚΕ. Ο σύντροφος, που σ’ έπειθε πριν σου μιλήσει μόνο με τα μάτια του. Ο Νίκος Μπελογιάννης!»

Επίσης παραθέτω απόσπασμα από το βιβλίο του Πότη Παρασκευόπουλου «Ο άνθρωπος με το Γαρύφαλλο» (ΚΑΚΤΟΣ Αθήναι 1980):

«Παίρνει αποφασιστικά μέρος ως καθοδηγητής του Αντιστασιακού Αγώνα Μεσσηνίας, στην Απελευθέρωση της Καλαμάτας στις 9 Σεπτεμβρίου 1944» (Οι Γερμανοί εγκατέλειψαν την Καλαμάτα στις 5 Σεπτεμβρίου ανενόχλητοι, όχι στις 9!)

Υπενθυμίζω ότι, π.χ. στην Πηγάδα του Μελιγαλά βρέθηκαν και κατακρεουργημένα πτώματα παιδιών και εφήβων, που φυσικά δεν ήσαν… «ταγματασφαλίτες»,αλλά απλώς γόνοι εθνικοφρόνων οικογενειών (τα πτώματα των γονέων τους φυσικά ήταν και αυτά μέσα στην Πηγάδα!).

Η απώλεια της ιστορικής μνήμης, η σκόπιμη απόκρυψις της ιστορικής αληθείας και η κακοποίησις αυτής, ως και τα «δάκρυα» για την εκτέλεση του Μπελογιάννη το 1952 και όχι για την φρικώδη εκτέλεση των θυμάτων του (περίπου 800 μόνο στη Πηγάδα) στη Μεσσηνία τον Σεπτέμβριο του 1944, αποτελούν πελώρια αδικία εις βάρος της Μνήμης των κατακρεουργημένων από το ΚΚΕ και αποτελούν εντοπή και αίσχος για τον Ηθικό και Πνευματικό μας Πολιτισμό!

Α. Μ. Σ.

ΠΗΓΗ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αναρτήθηκε από ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ στις 1:30 μμ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επιστημονική απάντηση στους αρνητές της Φυλετικής συνεχείας των Ελλήνων( Ανθελληνικό παραλήρημα Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ σε Σκοπιανό κανάλι). Σε όλους αυτούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι αποτελεί ψεύδος και ρομαντική επινόηση η εθνική συνέχεια των Ελλήνων.

Πόσοι γνωρίζουν την ιδιαίτερα σημαντική εργασία του Καθηγητού Γενετικής του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη. Η εργασία αυτή, που έχει τίτλο “Η γενετική σύσταση των κατοίκων της Ελλάδας”, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά σε ένα Ελβετικό επιστημονικό περιοδικό. Αξίζει να πούμε ότι ο καθηγητής κ. Τριανταφυλλίδης με την εργασία του αυτή θέλησε να δώσει απάντηση σε όσα ανθελληνικά είχε υποστηρίξει ο εβραίος ιστορικός Ντυροζέλ, που ισχυρίζετο ότι οι Έλληνες είναι απόγονοι τούρκων. Περιττό να πούμε ότι κάποιες από τις απόψεις του κ. καθηγητού δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, αλλά οπωσδήποτε μας βρίσκει σύμφωνους, που είναι και το σημαντικότερο, η άποψή του για την φυλετική συνέχεια του Ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το πρώτο μέρος της εργασίας έχει αντικείμενο την γενετική σχέση των Ελλήνων με τους άλλους μεσογειακούς λαούς:

Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

“Οι πρώτοι κάτοικοι της Ελλάδας, οι Προέλληνες, φαίνεται πως εμφανίστηκαν στον Ελληνικό χώρο πολύ πριν από το 6.000π.Χ. Αργότερα ανέπτυξαν το Μινωικό και τον Κυκλαδίτικο πολιτισμό. Ακολούθησαν οι Έλληνες που έφθασαν κατά διαδοχικά κύματα στη σημερινή Ελληνική Χερσόνησο στο τέλος της Χάλκινης Εποχής (2.500-1.100πΧ). Αυτό συνάγεται από τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών, τα γραπτά και τα ιστορικά δεδομένα.

ΠΗΓΗ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στους επόμενους τρεις αιώνες (1.100-800πΧ) παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας και ξεκινάει ο πρώτος αποικισμός των ακτών της Μεσογείου και της Μαύρης θάλασσας. Ήδη τον 8οπΧ αιώνα υπήρχαν Ελληνικές αποικίες στη σημερινή Βουλγαρία και Ρουμανία και στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και της Μικράς Ασίας. Οι Έλληνες αποίκισαν επίσης περιοχές της Σικελίας και της κάτω Ιταλίας ώστε η περιοχή να ονομαστεί Μεγάλη Ελλάδα. Ταυτόχρονα ιδρύθηκαν πόλεις στις Γαλλικές και στις Ισπανικές ακτές καθώς και στη Βόρεια Αφρική. Τον 4ο αιώνα πΧ ο Μέγας Αλέξανδρος (356-323πΧ) έφερε τους Έλληνες και τον Ελληνικό πολιτισμό ως την Ινδία, την Αίγυπτο και την Αραβία. Ο εποικισμός και ο εξελληνισμός συνεχίστηκαν για περισσότερο από 200 χρόνια μέσα από τα Ελληνιστικά Βασίλεια των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και διατηρήθηκε ακμαίος κατά τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Κατά τη Βυζαντινή εποχή η Ανατολία αποτελούσε μια από τις σπουδαιότερες περιοχές με Ελληνικό πληθυσμό έξω από την Ελληνική Χερσόνησο.

Η μελέτη των κατοίκων της Ελλάδας συνήθως γίνεται με ιστορικά, γλωσσικά ή αρχαιολογικά δεδομένα. Το άρθρο αυτό σκοπεύει να προσεγγίσει το θέμα από διαφορετική σκοπιά μια και βασίζεται σε βιοϊατρικά-γενετικά δεδομένα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρώτη μελέτη των ομάδων αίματος διεξήχθη στην Ελλάδα από τον Καθηγητή και την κυρία Hirszfeld το 1919. Κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν στη Θεσσαλονίκη μεγάλους αριθμούς στρατιωτών από διαφορετικές χώρες. Στην έρευνα συμπεριέλαβαν και 500 Έλληνες. Από τότε και μέχρι σήμερα πολλοί ερευνητές κυρίως Έλληνες μελέτησαν τις συχνότητες των αλληλομόρφων των γονιδίων που καθορίζουν ομάδες αίματος, και ενζυματικούς ή πρωτεϊνικούς πολυμορφισμούς ανάμεσα στους κατοίκους της Ελλάδας. Άλλοι ερευνητές μελέτησαν τοπικούς ή απομονωμένους Ελληνικούς πληθυσμούς. Το άρθρο αυτό σκοπεύει να παρουσιάσει τη γενετική δομή των κατοίκων της Ελλάδας, καθώς επίσης και τη γενετική δομή απομονωμένων ελληνικών πληθυσμών για τους οποίους υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά γενετικά στοιχεία. Αυτοί οι πληθυσμοί είναι οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και οι ενδογαμικοί και νομαδικοί πληθυσμοί των Σαρακατσαναίων και των Αθίγγανων.

Η ιστορία της γλώσσας – η εξέλιξή της – μπορεί να ιχνηλατηθεί από τις ομοιότητες και διαφορές των γλωσσών. Τα στοιχεία που θα προκύψουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μελέτη της ιστορίας και των συγγενειών του λαού που ομιλεί τη γλώσσα. Με τον ίδιο τρόπο οι ομοιότητες και οι διαφορές ανάμεσα στα γονίδια, τις μονάδες της κληρονομικότητας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκαλυφθούν πρότυπα γενετικής συγγένειας ανάμεσα σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Προηγουμένως αναφέραμε, ότι οι Έλληνες μετανάστευσαν σε όλη τη περιοχή της Μεσογείου και ακόμη μακρύτερα. Ως εκ τούτου είναι ενδιαφέρον να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της γενετικής συγγένειας ανάμεσα στους κατοίκους της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Μεσογείου καθώς επίσης ανάμεσα στους κατοίκους της Μεσογείου και τις τρεις κύριες ανθρώπινες φυλές.

Παλιότερα η εκτίμηση του βαθμού συγγενείας ανάμεσα στους ανθρώπινους πληθυσμούς βασιζόταν κυρίως στη μελέτη μορφολογικών χαρακτηριστικών (πχ διαφορές στο ανάστημα, στο χρώμα της επιδερμίδας κτλ). Αργότερα άρχισαν να χρησιμοποιούνται οι ομάδες αίματος. Σε ένα τρίτο στάδιο από το 1976 άρχισε να γίνεται μελέτη των πρωτεϊνικών και ενζυμικών παραλλαγών. Οι λόγοι για τους οποίους οι ομάδες αίματος και οι άλλοι πρωτεϊνικοί και ενζυμικοί πολυμορφισμοί χρησιμοποιούνται ολοένα και συχνότερα σε σχέση με τις μορφολογικές μετρήσεις γι’ αυτού του τύπου τις έρευνες είναι δύο: α) ο φαινότυπός τους δεν επηρεάζεται από τις μεταβολές του περιβάλλοντος ή την ηλικία των φορέων και β) κληρονομούνται και προσδιορίζονται με απλό τρόπο. Η συνδυασμένη μελέτη του πολυμορφισμού των ομάδων αίματος και των πρωτεϊνών επέτρεψε την καλύτερη μελέτη της διαφοροποίησης των πληθυσμών. Τα τελευταία χρόνια για τον ίδιο σκοπό άρχισε η μελέτη του πολυμορφισμού του μιτοχονδριακού και του πυρηνικού γενετικού υλικού (DNA) καθώς και ο προσδιορισμός διαφορών στις αλληλουχίες του πυρηνικού ή μιτοχονδριακού DNA.

Α. Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.

Η περιοχή της Μεσογείου υποδιαιρείται σε πολλά κράτη. Οι πληθυσμοί αυτών των χωρών αποτελούνται από άτομα διαφορετικής εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας. Κατά συνέπεια θα άξιζε να προσδιοριστεί η γενετική σχέση ανάμεσα στους κατοίκους των μεσογειακών χωρών δηλαδή η συγγένεια μεταξύ τους καθώς και η γενετική απόσταση ανάμεσα στους κατοίκους των μεσογειακών χωρών και των κυριότερων ανθρώπινων φυλών. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα για πολλά γονίδια και χώρες της Μεσογείου.

Συγκεντρώθηκαν στοιχεία για τη γενετική σύσταση των κατοίκων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Τουρκίας του Ισραήλ, της Λιβύης, της Αιγύπτου και της Αλγερίας σε 16 γενετικά συστήματα που αφορούν σε 40 παραλλαγές (αλληλόμορφα) περίπου. Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται οι ομάδες αίματος ABO, Rhesus κλπ, τα πρωτεϊνικά συστήματα ACPH, AK, Hp κα. Τα αποτελέσματα για την καυκάσια και τη μογγολική φυλή προέρχονται από λευκούς Αμερικανούς και από Γιαπωνέζους αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα για τη νέγρικη φυλή προέρχονται από μαύρους της Αφρικής και των ΗΠΑ.

Με βάση τα στοιχεία αυτά και χρησιμοποιώντας κατάλληλους μαθηματικούς τύπους υπολογίστηκε η γενετική ομοιότητα ανάμεσα στους κατοίκους των 9 μεσογειακών χωρών. Κατασκευάστηκε δενδρόγραμμα στο οποίο φαίνεται παραστατικά η γενετική σχέση ανάμεσά τους. Από αυτό φαίνεται ότι η μικρότερη γενετική απόσταση (ή με άλλα λόγια η μεγαλύτερη γενετική συγγένεια) υπάρχει ανάμεσα σε Γάλλους-Ισπανούς και Έλληνες-Ιταλούς. Λίγο μικρότερη συγγένεια εμφανίζεται ανάμεσα στους Έλληνες-Ιταλούς και Γάλλους-Ισπανούς. Η μεγαλύτερη γενετική απόσταση βρέθηκε ανάμεσα στους κατοίκους των άλλων 8 μεσογειακών χωρών. Οι πληθυσμοί της Β. Μεσογείου εντάσσονται όλοι σε μια ομάδα ενώ αυτό δεν συμβαίνει με τους κατοίκους της Ν. Μεσογείου.

Θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι οι Έλληνες μοιάζουν γενετικά σε σειρά πρώτα με τους Ιταλούς, έπειτα με τους Γάλλους και τελευταία με τους Τούρκους. Κατά συνέπεια η άποψη του Γάλλου ιστορικού Ζ.Ντυροζέλ ότι οι Έλληνες κατάγονται από τους Τούρκους δεν υποστηρίζεται από τα γενετικά δεδομένα.

Β. ΟΙ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΦΥΛΕΣ.

Σε άλλη εργασία μελετήθηκε η γενετική ομοιότητα ανάμεσα στους κατοίκους των χωρών της Μεσογείου και των τριών κυριότερων ανθρώπινων φυλών. Ανθρωπολογικά οι κάτοικοι της Μεσογείου ανήκουν στους Καυκασίους αν και κάποιες επιμιξίες με νέγρικους και μογγολικούς πληθυσμούς δεν μπορούν να αποκλειστούν. Η γενετική και μαθηματική ανάλυση έδειξε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία.

1) Η γενετική απόσταση από τους Καυκασίους μειώνεται στους πληθυσμούς των χωρών της Β. Μεσογείου αρχίζοντας από ανατολάς και πηγαίνοντας προς δυσμάς.

2) Η γενετική απόσταση από τη μογγολική ομάδα αυξάνεται από ανατολάς προς δυσμάς τόσο στους πληθυσμούς της Βορείου όσο και της Νοτίου Μεσογείου.

3) Η γενετική απόσταση ανάμεσα στους Βουλγάρους, Τούρκους, Έλληνες, Ιταλούς, Ισπανούς, Γάλλους και Ισραηλινούς και τους Καυκασίους είναι μικρότερη από εκείνη που υπολογίστηκε για τους κατοίκους κάθε χώρας και τους Νέγρους.

4) Οι Λίβυοι και οι Αιγύπτιοι είναι πλησιέστερα στους Νέγρους, παρά στη Μογγολική ομάδα, ενώ οι Αλγερινοί είναι πιο κοντά γενετικά με τους Νέγρους παρά με τους Καυκασίους. Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν ίσως να εξηγηθούν από τη μετανάστευση Νέγρων σε αυτές τις χώρες.

Γ. ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.

Από τα προηγούμενα επιστημονικά στοιχεία τεκμηριώνεται ότι οι Ιταλοί και οι Έλληνες γενετικά είναι στενά συγγενείς. Είναι ενδιαφέρον ότι στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε η επιστημονική ομάδα του καθηγητή κ. Α. Piazza του Πανεπιστημίου του Τορίνο σε εργασία τους που δημοσιεύτηκε το 1988 δυο περιοδικό Human genetics (Γενετική του ανθρώπου) και είχε ως αντικείμενο τη “Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ιταλίας”. Οι Ιταλοί ερευνητές χρησιμοποίησαν για την αναπαράσταση της γενετικής ιστορίας των κατοίκων της Ιταλίας γενετικά (πχ ομάδες αίματος και πρωτεϊνικές παραλλαγές), ιστορικά και γλωσσικά δεδομένα.

Στην εμπεριστατωμένη μελέτη τους αναφέρουν ότι η Ιταλία το 400πΧ είχε 4.000.000 κατοίκους. Στη Σικελία υπήρχαν τουλάχιστον 200.000 Έλληνες και στην ιταλική χερσόνησο τουλάχιστον άλλοι 100.000 Έλληνες. Έτσι καταλήγουν πως την Προρωμαϊκή περίοδο ένας σε κάθε 10-13 κατοίκους της Ιταλίας ήταν Έλληνας.

Αν και αυτοί οι αριθμοί θα πρέπει να γίνουν αποδεκτοί με κάποια επιφύλαξη, ίσως όμως παρέχουν κάποια εξήγηση για τη γενετική διαφοροποίηση της Βόρειας από τη Νότια Ιταλία και την ομοιότητα της Νότιας Ιταλίας με τους κατοίκους της Ελλάδας. Ειδικότερα από το συνθετικό χάρτη της Ιταλίας που παρουσίασαν οι ερευνητές προκύπτει ότι οι κάτοικοι της Βόρειας Ιταλίας γενετικά είναι συγγενείς με τους κατοίκους των χωρών της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης ενώ οι κάτοικοι της Νότιας Ιταλίας γενετικά είναι πιο συγγενείς με τους κατοίκους της σημερινής Ελλάδας. Η γενετική δηλαδή σύσταση της Ιταλίας αντικατοπτρίζει ακόμη και σήμερα την εθνική στρωμάτωση που υπήρχε στην Προρωμαϊκή εποχή. Εξακολουθεί δηλαδή να διακρίνεται στη Νότια Ιταλία και Σικελία η περιοχή που έχει μείνει γνωστή στην ιστορία ως Μεγάλη Ελλάδα (Magna Graecia). Δεν είναι παράδοξο συνεπώς που τα αποτελέσματα της γενετικής ανάλυσης τεκμηριώνουν πως υπάρχει μεγαλύτερη γενετική ομοιότητα ανάμεσα στους κατοίκους της Ελλάδας και της Ιταλίας και όχι με τους κατοίκους άλλων γειτονικών χωρών.

Για τους Έλληνες με βάση τα στοιχεία μας υπολογίσαμε ότι ο διαχωρισμός τους από τους πληθυσμούς της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας έγινε πριν από 8 χιλιάδες χρόνια ή στη μεσολιθική εποχή. Το συμπέρασμα αυτό που βασίζεται σε ενδείξεις της μοριακής εξέλιξης τεκμηριώνει θέσεις άλλων επιστημόνων (Ιστορικών, Αρχαιολόγων, Ανθρωπολόγων), που υποστηρίζουν την κοινή καταγωγή των λαών της Βορείου Μεσογείου…”
Αναρτήθηκε από ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ στις 5:23 μμ

6.12 ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ "Χ"

"ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ" - ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ

...
"ΟΧΙ ΝΕΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ" - 65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Τον Δεκέμβριο του 1944 ξεκίνησε η «Μάχη των Αθηνών» τα γνωστά και ως «Δεκεμβριανά», όπου οι Έλληνες Πατριώτες συγκρούστηκαν με τους ερυθρούς μακελάρηδες του φιλοσοβιετικού ΕΛΑΣ. Τελικά, στις 6 Ιανουαρίου του 1945 οι δυνάμεις του ΕΑΜικού μετώπου αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τον Πειραιά, μετά από αιματηρές μάχες.

Οι Αγωνιστές του Έθνους, υπερασπίστηκαν την ελευθερία της Πατρίδας, αντιμετωπίζοντας νικηφόρα την κομμουνιστική ανταρσία που επιχείρησε να εγκλωβίσει την Ελλάδα στην σοβιετική σφαίρα επιρροής. 65 χρόνια μετά, η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης, απόγονοι Αγωνιστών της «Χ» και Εθνικών Οργανώσεων θα Τιμήσουν τους Ήρωες της οργανώσεως «Χ» αλλά και όλων των Ελλήνων Πατριωτών που αγωνίστηκαν νικηφόρα απέναντι στους αντάρτες του ΕΑΜ.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στις 12:30, στον πεζόδρομο παραπλεύρως Ναού Αγ. Μαρίνας στο Θησείο. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ.

“ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ”
Αναρτήθηκε από EGERSIS στις 11:08 πμ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Τρόμαξε η Νέα Τάξη από το Δημοψήφισμα της Ελβετίας...!



Φωνές για δημοψήφισμα και στη Δανία, την ώρα που η Λέγκα ζητεί να μπει ο σταυρός στην ιταλική σημαία. Αντιδράσεις στον ισλαμικό κόσμο. Καταδίκη από το Βατικανό και τον Γάλλο ΥΠΕΞ
«Θα κάνουμε κι εμείς δημοψήφισμα για να καταργήσουμε τους μιναρέδες!» βιάστηκε να ανακοινώσει η πρόεδρος του Κόμματος του Δανικού Λαού, Πία Κιέρσγκααρντ. Ο υφυπουργός Αμυνας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Καστέλι (Λέγκα του Βορρά), ζήτησε να μπει ο σταυρός στην τρίχρωμη ιταλική σημαία. Και η Μαρίν Λεπέν, θυγατέρα και διάδοχος του ηγέτη του Εθνικού Μετώπου, κάλεσε τις ευρωπαϊκές ελίτ «να πάψουν να αγνοούν τους φόβους των λαών τους απέναντι στα πολιτικοθρησκευτικά σύμβολα, που θέλουν να επιβάλουν οι μουσουλμανικές ομάδες».
Οι Ελβετοί άνοιξαν για τα καλά τον «ασκό του Αιόλου» με το κυριακάτικο «Ναι» στην απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων, με πρωτοβουλία του ξενόφοβου Λαϊκού Κόμματος (SVP). Ετσι οι φόβοι της ιταλικής «Repubblica» για «μόλυνση της Ευρώπης από τον ελβετικό ιό», κινδυνεύουν να βγουν αληθινοί.
Το αντι-ισλαμικό 57,5% των Ελβετών δοκιμάζει ήδη τη συνοχή των πολιτικοθρησκευτικών ηγεσιών της Ευρώπης, αλλά και την αντοχή των μουσουλμάνων ομολόγων τους, σε Αφρική και Ασία.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα κόμματα της Μέρκελ και του Σαρκοζί δεν τόλμησαν να καταδικάσουν το ελβετικό δημοψήφισμα, μια και οι κοινωνίες τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ενσωμάτωση εκατομμυρίων μουσουλμάνων.
Ο εκπρόσωπος του δεξιού UMP, Ξαβιέ Μπερτράν, είπε πως «δεν είναι βέβαιος αν οι μιναρέδες χρειάζονται και στα γαλλικά τζαμιά», ενώ ο εκπρόσωπος της CDU ισχυρίστηκε πως «πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ο φόβος πολλών Ευρωπαίων για την καλπάζουσα ισλαμοποίηση των κοινωνιών τους».
«Αυτή η κόντρα με το Ισλάμ θα μας στοιχίσει ακριβά. Οσοι ψήφισαν «Ναι» από φόβο και άγνοια, θα πρέπει τώρα να περιμένουν πράξεις αντεκδίκησης, αντίποινα και μποϊκοτάζ», προειδοποίησε ωστόσο η γαλλόφωνη «Le Τemps» της Γενεύης.
«Απομόνωση»

ΠΗΓΗ: Ελλήνων Αφύπνιση

Η γερμανόφωνη «Τagesenzeiger» της Ζυρίχης βλέπει «απομόνωση της Ελβετίας ακόμη και στη Δυτική Ευρώπη». «Το πιο οδυνηρό για μας δεν είναι η απαγόρευση των μιναρέδων αλλά ο συμβολισμός της ψήφου των συμπατριωτών μας. Νιώθουμε να μην μας αποδέχονται ως θρησκευτική κοινότητα», παραπονέθηκε εκ μέρους του άλλου στρατοπέδου ο πρόεδρος της Ελβετικής Ομοσπονδίας Ισλαμικών Οργανώσεων, Φαρχάντ Αφσάρ.
Βλέποντας ότι έρχονται θύελλες, το Βατικανό καταδίκασε απερίφραστα την απαγόρευση των μιναρέδων στην Ελβετία, όπως και η ελβετική επισκοπική σύνοδος.
«Ηταν αρνητικό σημάδι και πλήγμα κατά της θρησκευτικής ελευθερίας και της ενσωμάτωσης», ανακοίνωσε η Αγία Εδρα. Τη βαθιά ανησυχία του εξέφρασε και το Συμβούλιο της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για «ψήφο ενάντια στις αξίες της ανοχής, του διαλόγου και του σεβασμού των θρησκευτικών πεποιθήσεων».
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Μπ. Κουσνέρ, δήλωσε σοκαρισμένος και κάλεσε τους Ελβετούς να «ξανασκεφτούν την απόφασή τους», ενώ ο προεδρεύων Σουηδός ομόλογός του, Καρλ Μπιλντ, αναφέρθηκε σε «προκατάληψη». «Δεν μπορώ να συμφωνήσω με κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που δίνουμε μάχη για να διατηρήσουμε τον χριστιανικό σταυρό στα σχολεία», συμπλήρωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Φρ. Φρατίνι.
Αντιφατικές είναι μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις στο Ισλάμ.
Η μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση της Ινδονησίας (της πολυπληθέστερης ισλαμικής χώρας) επέκρινε μεν ως μισαλλόδοξο το ελβετικό δημοψήφισμα, αλλά έκανε έκκληση για ψυχραιμία.
Ομως ο μεγάλος μουφτής της Αιγύπτου, Αλί Γκομάα, δεν έκρυψε την οργή του για την «προσβολή» κατά των μουσουλμάνων. Ως πράξη «ακραίας ισλαμοφοβίας» καταδίκασε το δημοψήφισμα το ισλαμικό πακιστανικό κόμμα Τζαμαάτ-ε-Ισλαμί.
Αναρτήθηκε από ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ στις 1:38 μμ

ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΟΥ...

ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΡΙΠΗΣ Η1Ν1 ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ "NOVARTIS".!!!!


Στις αρχές του 2008, η πολυεθνική "Ελβετική" φαρμακοβιομηχανία της ...Αμερικής και όχι μόνο, "NOVARTIS" ήταν έτοιμη για χρεωκοπία, λόγω πολλών περιπετειών, με δικαστικές αγωγές εναντίον της και εναντίον μεγαλοστελεχών και μεγαλομετόχων της, για οικονομικά, σεξουαλικά κ.ά. εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου.
Ξαφνικά, αρχές του 2008, στην αρχή με ευθύνη της κυβέρνησης Bush των ΗΠΑ, κι αμέσως μετά της κυβέρνησης του "νομπελίστα" Obama, με καταπάτηση όλων των κανόνων της ελεύθερης αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού, η "NOVARTIS" γίνεται το Νο 1 μονοπώλειο των εμβολίων κατά της γρίπης Η1Ν1 (των χοίρων) και μεγάλου αριθμού αντικαρκινικών φαρμάκων, σε ΗΠΑ και Καναδά.
Συγχρόνως, η παραλίγο να κυρηχθεί σε πτώχευση "NOVARTIS", κάνει νέα ξεμπούκα στις διεθνείς αγορές, με ίδρυση ή εξαγορά φαρμακοβιομηχανιών σε Ινδία, Ισπανία και αλλού. Επίσης φέτος, πέρα από τα αποκλειστικά πλουσιοπάροχα συμβόλαια εμβολίων γρίπης με τις Υπηρεσίες Υγείας ΗΠΑ και Καναδά, καθώς και με ηγεμονικά συμβόλαια πώλησης εκατοντάδων εκατομυρρίων εμβολίων γρίπης των χοίρων, σε όλο τον κόσμο!!!!! η Αμερικάνικη κυβέρνηση της ενέκρινε και ήδη διετέθηκε στις χρηματαγορές, επταετές ομολογιακό δάνειο ύψους 2,1 δις $ (ή 1,5 δις €), με απόδοση 4,5% για τους δανιστές της.!!!!!
Ας δούμε όμως τι ψαρέψαμε για τη σκανδαλούχα παραγωγό εμβολίων γρίπης των χοίρων Η1Ν1:


"Novartis - Α' Το Χρονικό των Εγκλημάτων
Πυροβολούνται αγρότες στη κάτω Βραζιλία!!! Βασανίζονται, ακρωτηριάζονται και σκοτώνονται τα ζώα στα εργαστήρια!!! Θύματα Σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τους διαχειριστές της εταιρείας!!! Αριστεροί Αφρικανοί σκοτώνονται για το κέρδος!!! Ασθενείς δηλητηριάστηκαν και σκοτώθηκαν με τα επιβλαβή ναρκωτικά!!! Βρέφη που τρέφονται με ανθυγιεινά τρόφιμα ... Αυτά και πολύ περισσότερα είναι τα αποτελέσματα της εταιρικής απληστίας, του ενός από τους χειρότερους εκμεταλευτές του ανθρώπου, των ζώων και της φύσης - σε όλο τον κόσμο. Ο Daniel Vasella και κακοποιοί λεηλατούν και δολοφονούν και στις πέντε ηπείρους - αφήνοντας την καταστροφή και το θάνατο πίσω τους. Αυτό είναι ένα, από τα πολλά, του χρονικού των εγκλημάτων τους............
Απόπειρα Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανήλικης
Απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου κοριτσού στις ΗΠΑ: Ο πρώην αντιπρόεδρος Chiron (Novartis) Απόπειρα σεξουαλικής σχέσης, με το μόλις 14 χρονών ανήλικο κορίτσι.
Ο Maurice Wolin, 48 χρονών, αντιμετωπίζει δικαστήρια στην Καλιφόρνια, λόγω της απόπειρας διάπραξης σεξουαλικών και λάγνων παρενοχλήσεων, σύμφωνα με μαρτυρία ενός παιδιού κάτω των 14 ετών.
Ο Γουόλιν ήταν παλαιότερα αντιπρόεδρος του τομέα ογκολογίας για την "Chiron" στο Emeryville, εταιρεία που ανήκει στη Novartis. Αυτός έχει καταχωρηθεί ως γιατρός και χειρούργος, στο Ιατρικό Συμβούλιο της Καλιφόρνια. Τώρα εμφανίζεται να εργάζεται, για μια Καναδική παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη φαρμάκων θεραπείας για τον καρκίνο.
Ο Γουόλιν συνελήφθει σε κρεβάτι, μαζί με άλλους 28 άνδρες, που είχαν πάει σε ένα σπίτι της Petaluma, στα τέλη Αυγούστου (2006), με την ελπίδα να περάσουν μια «ημέρα» με ένα ανήλικο κορίτσι. Ο Γουόλιν και οι άλλοι κουβέντιαζαν, ενώ ήσαν σε σε απευθείας σύνδεση (με την αστυνομία - υπό παρακολούθηση). για το τι πιστεύουν πως ήταν τα κορίτσια, με τα οποία ελπίζουν να έχουν σεξουαλική επαφή. Το ψευδώνυμο που είχε ο Γουόλιν ήταν "talldreamy doc". Αυτός είναι, που φέρεται ότι είπε, ότι ήταν 29 άτομα, και μίλησε σε απευθείας σύνδεση (παρακολούθηση) για παροχή και τη λήψη στοματικού σεξ.
Τα "κορίτσια" της αστυνομίας, ήταν στη πραγματικότητα κράχτες, μιας ομάδας που έχει συσταθεί, στο πλαίσιο μιας έρευνας έξι μηνών από διάφορες αρχές επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένου του Σερίφη, του Τμήματος Sonoma County, και των αστυνομικών τμημάτων Santa Rosa και Petaluma.
Η Αστυνομία συνεργάστηκε με Perverted Δικαιοσύνης, μια πανεθνική οργάνωση εθελοντών, που παρακολουθεί online ιστοσελίδες και chat rooms.
Ο Γουόλιν και τα άλλα (28) άτομα που πιάστηκαν στη λειτουργία παγίδευσης, εμφανίστηκαν στο "Dateline NBC για Catch a Predator" show. Σύμφωνα με τις καταγραφές Dateline, ο γιατρός του καρκίνου εμφανίστηκε στο "σπίτι" και συμμετείχε σε μια σύντομη συνομιλία με μία ηθοποιό, που θα έδινε το νεαρό κορίτσι με τον οποίο είχε την συνομιλία σε απευθείας σύνδεση. Για να διώξει τη Νευρικότητα, πήρε ένα ποτό, τότε προφανώς εντόπισε μια φωτογραφική μηχανή του πληρώματος και μπουλόνια. Ήταν η στιγμή που συνελήφθησαν. Στο show όπως καταγράφηκαν, φάνηκε να είπε σε έναν αστυνομικό: «Ω, Θεέ μου, δεν έκανα τίποτα".
Ο Γουόλιν προσέλαβε τον πανίσχυρο δικηγόρο του Λος Άντζελες, Μπλερ Berk, για να τον εκπροσωπεί και να τον υπερασπιστεί. Οι δικηγόροι του πήγαν στο δικαστήριο, για να προσπαθήσουν, να μη διατηρηθεί, εκείνο το τμήμα του βίντεο, που βγήκε στον αέρα, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.
Ο Δικηγόρος Berk, στον κατάλογο του οποίου περιλαμβάνονται πελάτες, όπως ο Μελ Γκίμπσον, η Lindsay Lohan και η Halle Berry, είπε νωρίτερα ότι ο Γουόλιν "σε καμία περίπτωση δεν ήταν, κανενός είδους, σχήματος ή μορφής αρπακτικό ούτε αποτελούσε απειλή για κανέναν". Αυτή την εβδομάδα, είπαν οι Δικηγόροι Berk και Olson, ότι δεν είχαν να κάνουν περαιτέρω παρατηρήσεις σχετικά με την υπόθεση εκαίνη τη στιγμή.............
Source: Πηγή: Contra Costa Times, Καλιφόρνια 29 Νοεμβρίου 2006


ΑΠΟ ΤΟ:avragioz.blogspot

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ;

Αφγανοί βίασαν 27χρονη ΕΛΛΗΝΙΔΑ στην Ομόνοια

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΨΕΥΤΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ NΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ;


ΤΡΕΙΣ ΑΘΩΟΙ,ΑΜΟΙΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΥΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΛΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΙ,ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΒΙΑΣΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ.Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΤΟΥΣ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ.ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΙΟΤΕ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,ΟΠΟΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...

Το θύμα κατήγγειλε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, ενώ ύστερα από έρευνα συνελήφθησαν οι δύο Αφγανοί 17 και 19 ετών, ενώ αναζητείται ο τρίτος....


ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ...ΑΡΠΑΓΗ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ???

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΧΑΪΔΕΥΤΕ ΑΚΟΜΑ..ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ...

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.blogspot

ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2010

H κλήρωση του Μουντιάλ



Οπως το 1994, η ελληνική ομάδα θα βρεθεί στον ίδιο όμιλο με την Αργεντινή και τη Νιγηρία. Η τέταρτη ομάδα δεν είναι όμως η Βουλγαρία, αλλά η Νότια Κορέα.
Η πρεμιέρα της εθνικής μας είναι στις 12 Ιουνίου, με την Νότιο Κορέα στο "Nelson Mandela Bay Stadium" του Πορτ Ελίζαμπεθ στις 16:00.
Στη δευτερη αγωνιστική, στις 17 Ιουνίου (16.00) θα παίξει με την Νιγηρία στο "Free State Stadium" του Μπλόμφονταϊν ενώ την τρίτη,(22 Ιουνίου στις 20.30) θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στο "Peter Mokaba Stadium" του Πόλοκβεϊν.


Αναρτήθηκε από EGERSIS στις 9:35 μμ

ΥΜΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ

« Το Πυροβολικό , το Πυροβολικό , το Πυροβολικό πολύ το αγαπώ ...
Σήμερα γιορτάζει η Αγία Βαρβάρα, προστάτιδα τού Όπλου τού Πυροβολικού και αφιερώνω τον ύμνο του σε όλες τις σειρές που τον τραγούδησαν τρέχοντας πάνω-κάτω στην εκπαίδευση...

Το Πυροβολικό, το Πυροβολικό,
το Πυροβολικό πολύ το αγαπώ.
Θα πεθά-θα πεθάνω, θα πεθάνω
στο κανό-στο κανόνι μου επάνω.

Κι εσύ βρε σκοπευτή, κι εσύ βρε σκοπευτή,
κι εσύ βρε σκοπευτή βάλε παρεκτροπή,
τύμπανο, τύμπανο εικοσιένα
κι έβαλα, κι έβαλα σαράντα ένα.

Κι εσύ βρε γεμιστή, και συ βρε γεμιστή,
κι εσύ βρε γεμιστή βάλε εκρηκτική,
βάλε τω-βάλε τώρα ανά δύο,
βρήκα το-βρήκα το πυροβολείο.

Και πυρομαχικά και πυρομαχικά,
και πυρομαχικά φέρετε βρε παιδιά,
να τα βα-να τα βάλω στο κανόνι,
να τα κα-να τα κάνω όλα σκόνη.


Πηγή: http://aletri.blogspot.com/2009/12/blog-post_9600.html

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ...

Δούρειος Ίππος των Σιωνιστών και των Τούρκων - στην Ελλάδα και την Ορθοδοξία - ο προδότης τού Γένους , ο Βαρθολομαίος - Το βδέλυγμα τού Ελληνισμού ...
Μετά την συμφωνία του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, για την απόκτηση της τουρκικής υπηκοότητας από όλους τους μητροπολίτες της ελληνικής ορθοδόξου εκκλησίας ανά τον κόσμο οι οποίοι υπάγονται στην θρησκευτική δομή του Φαναρίου, η Άγκυρα προχωρεί σε ανοικτή, πλέον, τουρκοποίηση της ορθοδοξίας αποφασίζοντας, δια του Υπουργού Πολιτισμού (!) ποιες ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες και πότε θα ιερουργούν…

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ιστολόγιο «τρωκτικό», το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού μελετά το ενδεχόμενο να επαναλειτουργούν χριστιανικοί ναοί της Τουρκίας, όπως ο ναός της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, τουλάχιστον στις μεγάλες γιορτές... Αυτό αναφέρει προσθέτοντας ότι μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία οι ναοί που έμειναν, είτε μετατράπηκαν σε μουσεία αν ήταν ιστορικά κτίρια ή ακόμα και σε αποθήκες...

Τελευταία, σύμφωνα με τις πληροφορίες και μετά από την δημοσιοποίηση των προθέσεων της Παγκόσμιας Κίνησης για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας σε λειτουργούντα Ναό της Χριστιανοσύνης, να πραγματοποιήσουν Θεία Λειτουργία στην Αγιά Σοφιά ανήμερα της ομώνυμης εορτής, 17 Σεπτεμβρίου 2010, σημειώνεται μια μεγάλη κίνηση αναστήλωσης πολλών από τους ναούς και περιστασιακής επαναλειτουργίας στις μεγάλες γιορτές…
Σε πολλά μέρη της Τουρκίας, η προοπτική της επαναλειτουργίας χριστιανικών ναών είναι δημοφιλής μεταξύ του πληθυσμού, σε άλλα μέρη οι αντιδράσεις εθνικιστικών τμημάτων της κοινής γνώμης είναι μεγάλες.

ΣΧΕΔΙΟ

Ωστόσο η όλη κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης μόνον «αθώα» δεν είναι… Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές εντάσσεται σε ένα στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας να περισώσει ό,τι είναι δυνατόν να περισωθεί μετά την αρνητική για την ίδια δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης Λοϊζίδου και άλλες παρόμοιες καταδικαστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μετά την δημιουργία της παγκόσμιας ενορίας των «Αγιοσοφιτών».

Το σχέδιο των Τούρκων άρχισε να εκτυλίσσεται με την μετατροπή του «Μουσείου» της Αγίας του Θεού Σοφίας σε πασαρέλα μόδας, σε λαϊκή αγορά φτηνών έργων «τέχνης» και σε ένα απέραντο, βρώμικο περιστερώνα. Ακολούθησε η...

διοργάνωση λαϊκής μουσικής συναυλίας στην Αγία Ειρήνη, της Κωνσταντινούπολης, με την συγκατάθεση και την (ανεπίτρεπτη) συμμετοχή του κ. Βαρθολομαίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πόλη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010».

Επόμενο βήμα, η τουρκοποίηση των Ελλήνων ιεραρχών για να «λυθεί» το θέμα της διαδοχής στον οικουμενικό θρόνο. Ενδιάμεση φάση η σκόπιμη άρνηση της Τουρκίας να ανοίξει τη Σχολή της Χάλκης παρά την παρέμβαση και του Αμερικανού προέδρου κ. Μπάρακ Ομπάμα.

Φαίνεται, όμως, πως η Θεία πρόνοια δεν αφήνει τις τουρκικές μεθοδεύσεις να καρποφορήσουν. Η κατακραυγή του κόσμου, με την παρέμβαση του Παγκοσμίου Κινήματος για την Αποκατάσταση της Αγιάς Σοφιάς, και η πρόσφατη αλλαγή κυβέρνησης στην Αθήνα έβαλαν «φρένο» στην τρελή ιδέα μερικών νεοτούρκων να κηρύξουν την Αγία Σοφία και την Αγία Ειρήνη τουρκικά πολιτιστικά κέντρα!

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ «Κ» ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Στο σημείο αυτό το «Κ» αισθάνεται την υποχρέωση να απευθύνει ένα ερώτημα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, αφού μας κάνει την ξεχωριστή τιμή να μας διαβάζει και να απαντά στα δημοσιεύματά μας μέσω του Γραφείου Τύπου του Φαναρίου:

Παναγιότατε, πού έχουν άδικο όλοι όσοι Απόδημοι Έλληνες, από την Αυστραλία μέχρι τον Καναδά και από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική, φωνάζουν για «τουρκοποίηση» της ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και πρώτος ο κ. Κρις Σπύρου;
Καταλαβαίνουμε ότι εσείς είσθε υπερήφανος για την πατρίδα σας την Τουρκία και καλά κάνετε.

Είναι δυνατόν, όμως, να θέλετε να δώσετε την τουρκική υπηκοότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν γεννηθεί στην Τουρκία, δεν έχουν γονείς Τούρκους υπηκόους και στις φλέβες τους δεν ρέει τουρκικό, αλλά ελληνικό αίμα;

Είναι δυνατόν τα παιδιά των ομογενών, που με νύχια και με δόντια προσπαθούν οι γονείς τους να κρατήσουν Έλληνες αν όχι στη γλώσσα (μας την βγάλατε κι αυτήν από τη Θεία Λειτουργία στις εκκλησίες της ομογένειας!) τουλάχιστον στο φρόνημα και την ψυχή, να κάνουν παρέλαση την 25η Μαρτίου στην Πέμπτη Λεωφόρο στο Μανχάταν και επικεφαλής να είναι ο φέρων την τουρκική υπηκοότητα Αρχιεπίσκοπος;

Τι ποιήματα θα πουν τα παιδιά, Παναγιότατε; Τι συνθήματα θα γράφουν τα πανό τους; Υπέρ της Επανάστασης του 1821 και των Ηρώων που μας απελευθέρωσαν από τους Τούρκους ή υπέρ του Αλή Πασά;

Και τι θα διδάσκουν στα ελληνικά σχολειά της αρχιεπισκοπής του Τούρκου Αρχιεπισκόπου; Την ελληνική ιστορία ή το Κοράνι; Και θα απολογείται ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ή όποιας άλλης Περιφέρειας (Αυστραλίας, Καναδά κλπ.) στον Τούρκο προϊστάμενό του, υπάλληλο της Νομαρχίας, αφού ο ίδιος θα είναι και Τούρκος υπήκοος;

Μεγάλη χάρη και ευλογία θα κάνατε στην απανταχού ομογένεια αν απαντούσατε σ΄ αυτά τα απλοϊκά ερωτήματα, Παναγιότατε, αν φυσικά σας το επιτρέπει η Νομαρχία της Ινσταμπούλ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Το «Κ» ρώτησε σχετικά με τις εξελίξεις και τον ομογενή πολιτικό κ. Κρις Σπύρου ο οποίος ηγείται του Παγκοσμίου Κινήματος για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας.
Ο κ. Σπύρου ήταν κάθετος: «Δεν θέλω να είναι αυτό μία ακόμα τουρκική παραχώρηση της Ορθόδοξης …τουρκικής πίστης. Άμα δεχθούμε ότι θα προσδιορίζουν αυτοί πότε θα λειτουργούν οι εκκλησίες μας, τότε αποδεχόμαστε ότι έχουν τουρκοποιήσει τη θρησκεία μας! Να αφεθούν ελεύθερες οι εκκλησιές μας.
Και για να παραφράσω τον ποιητή,
Ως πότε παλικάρια,
θα προσευχόμαστε κρυφά;
δειλά και ταπεινά;
Καλύτερα μιας μέρας
ελεύθερη προσευχή,
παρά πέντε αιώνες
υπόδουλη σιωπή.

Όχι, δεν είναι δυνατόν το 2010 να προσευχόμαστε όπου μας επιτρέπουν».
Ακολούθως ο κ. Σπύρου επεσήμανε: «Αυτά και ο Εμβρέ Χότζας τα έκανε. Εμείς θέλουμε ελεύθερες τις εκκλησίες όλων των θρησκειών. Εμείς δεν λέμε ευχαριστώ. Εκείνοι πρέπει να μας πουν συγγνώμη. Όχι όταν θεωρούν αυτοί, για τους δικούς τους λόγους, για να φαίνονται αρεστοί στην Ευρώπη, να μας λένε ότι μπορούμε να προσευχηθούμε. Εμείς στο χωριό μου λέμε «φοργκέτετ». Σιγά μη μας πουν ότι οι ιερείς θα φορούν φέσι και όχι καλυμμαύκι! Θέλουμε ελεύθερους ιερείς ορισμένους και προσδιορισμένους από τη θρησκεία μας και τους ιεράρχες ελεύθερους και όχι τουρκοποιημένους».

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας Κοινότητας «Αγιοσοφητών» έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου πως μ΄ αυτό τον τρόπο «οι Τούρκοι λίγο-λίγο προχωρούν στην τουρκοποίηση της εκκλησίας μας. Την επόμενη φορά θα μας πουν ότι ο ιεράρχης που θα λειτουργήσει θα πρέπει να είναι ένας από τους τουρκοποιημένους ιεράρχες! Και μετά θα μας πουν ότι όσοι θα προσεύχονται θα πρέπει να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα! Και μετά θα μας πουν ότι πρέπει να υπακούμε στο τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού. Αλλιώς θα το θεωρούν ανάρμοστο και θα μας σταματούν…

Όλα αυτά είναι αναχρονιστικά, ταπεινώνουν την υπόληψη των πολιτισμένων ανθρώπων του 21ου αιώνα και μας γυρίζουν πίσω στην εποχή της βίας και του προσδιορισμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου από πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες…

Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η θρησκευτική ελευθερία δεν σηκώνουν όρους και κινήσεις χάρητος και πολιτιστικής συμπεριφοράς. Ή τα καταλαβαίνεις και τα ασκείς ή τα καταλαβαίνεις και τα καταπατάς».

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Αναφορικά με την διακηρυχθείσα απόφαση των «Αγιοσοφητών» να τελέσουν Θεία Λειτουργία στην Αγιά Σοφιά, ο κ. Σπύρου είπε: «Εμείς λέμε, όλες οι εκκλησίες ελεύθερες όλων των θρησκειών, στην Τουρκία, την Αμερική, τη Κίνα και όπου αλλού υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να ασκήσουν το θρησκευτικό τους δικαίωμα. Βαρέθηκα να ακούω πολιτικούς και πολιτιστικούς παράγοντες ανά τον κόσμο να κάνουν χάρη στον 21ο αιώνα στους πολίτες και να τους δίνουν το δικαίωμα να προσευχηθούν όταν αυτοί το θεωρούν πρόσφορο όχι για τις ανάγκες των πιστών αλλά για τις δικές τους υστερόβουλες πολιτικές επιδιώξεις οι οποίες τυγχάνει να είναι και σε βάρος του λαού που αντιπροσωπεύουν.

Εμείς, πρόσθεσε, θα λειτουργήσουμε την Αγιά Σοφιά γιατί μας ανήκει, γιατί είναι η κληρονομιά μας όχι γιατί θα μας κάνει τη χάρη το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας στην οποία τυγχάνει να βρίσκεται ο Ιερός ναός της του Θεού Σοφίας.

Και κατέληξε: Στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 καλώ τον Τούρκο Υπουργό Πολιτισμού να συμμετέχει μαζί μας σε ελεύθερη έκφραση προσευχής και θείας λειτουργίας, όπως του επιτρέπει η δική του θρησκεία, σε χριστιανικό ναό. Στον εαυτό του μπορεί να δώσει την άδεια, σε μας την παίρνουμε μόνοι μας».

Πηγή: http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/12/blog-post_8192.html

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ

Ο ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ...

ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ της αποκαλούμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης», του «Συλλόγου Τούρκων Επιστημόνων Δυτικής Θράκης» και της «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» αποτελεί ο κ. Σινάν Καβάζ, στενός συνεργάτης του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτη Ξυνίδη, στο δικηγορικό γραφείο που διατηρεί στην Ξάνθη.

Ο κ. Καβάζ αποτελεί τον εκπρόσωπο των ανθελληνικών συλλόγων που δρουν στην περιοχή και στοχεύουν στη συνεχή έκθεση της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς. Στην ουσία δηλαδή ο κ. Ξυνίδης, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος και εκλεκτός του πρωθυπουργού, έχει στο γραφείο του άνθρωπο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια «βομβαρδίζει» συνεχώς ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων με καταγγελίες ότι δήθεν η Ελλάδα καταπιέζει τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης....»»»»


O στόχος, είναι να αποδοθεί στη μουσουλμανική μειονότητα ο ψευδεπίγραφος τίτλος «τουρκική», να νομιμοποιηθούν οι ψευδομουφτήδες και να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε 60.000 μουσουλμάνους τους εξωτερικού.

«Ο Σινάν Καβάζ με την ομιλία του μετέφερε στο ακροατήριο τις παραβιάσεις δικαιωμάτων εις βάρος 60.000 Τούρκων της Δυτικής Θράκης των οποίων αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια και επίσης τόνισε ότι παύτηκε η λειτουργία των μειονοτικών συλλόγων, επειδή η ονομασία τους εμπεριείχε τη λέξη ‘‘τουρκικός’’», αναφέρει η ανακοίνωση της αποκαλούμενης «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Ευρώπης», του γνωστού εγκάθετου φιλοτουρκικού οργάνου, περιγράφοντας τα όσα υποστήριξε ο στενός συνεργάτης του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καβάζ, κατά τη διάρκεια παράλληλης εκδήλωσης προς την 7η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης με τίτλο «Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», της οποίας προήδρευε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ενωσης Ευρωπαϊκών Λαών κ. Χανς Χάινριχ Χάνσεν, ο κ. Καβάζ, που ήταν βασικός ομιλητής, μίλησε με εμπάθεια εναντίον της Ελλάδας κατηγορώντας τη ότι δήθεν «παραβιάζει τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Καβάζ έστειλε και επιστολή προς την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, με τίτλο «Τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης», επιχειρώντας από τη μια να εκθέσει την Ελλάδα διεθνώς και από την άλλη να εμφανίσει ότι δήθεν στην ελληνική Θράκη υπάρχουν «Τούρκοι». Συγκεκριμένα, στην επιστολή του αναφέρει: «Η παραβίαση του δικαιώματος της μειονότητας να αναγνωρίζεται ως τουρκική αποτελεί βασικό πρόβλημα σήμερα».
Μάλιστα χρησιμοποιεί ως παράδειγμα την παράνομη από τον Αρειο Πάγο «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» αναφέροντας: «Η Τουρκική Ενωση Ξάνθης έχει νόμιμα αναγνωριστεί από όλους τους τομείςτης κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής της Ελλάδας από το 1927 έως το 1983, όταν ξαφνικά οι ελληνικές αρχές ‘‘ανακάλυψαν’’ ότι ήταν παράνομη και αποτελούσε εδαφική απειλή, με αποτέλεσμα να διακόψουν τη λειτουργία της». Βέβαια, ο κ. Καβάζ παρέλειψε να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ένωση όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» (16/09/2007) με το «βίντεο της ντροπής» έχει αναλάβει να προωθήσει τα «εκλεκτά παιδιά της Αγκυρας» στην ελληνική Βουλή, με εκδηλώσεις όπου ηχούν τα συνθήματα «τουρκική ψήφος σε Τούρκο», «Μην ψηφίσετε γκιαούρη», «Να τρομάξουμε όσους ψηφίζουν γκιαούρηδες».
Παρ’ όλα αυτά, ο συνεργάτης του κ. Ξυνίδη δεν παραλείπει να καταγγείλει την Ελλάδα ότι «αρνείται την ύπαρξη κάθε εθνικής μειονότητας και αναγνωρίζει μόνο μουσουλμανική μειονότητα».
Από "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"
Αναδημοσιευση απο:http://ellinikiafipnisis.blogspot.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009
Ελληνική ιθαγένεια, πολιτικά δικαιώματα και λαθρομετανάστευση

Του ΚΩΝ/ΝΟΥ Π. ΡΩΜΑΝΟΥ Πανεπιστήμιο Αιγαίου:
Ώστε έτσι. Ο νέος πρωθυπουργός θα προχωρήσει στη μαζική ελληνοποίηση του ανθού των λαθρομεταναστών, των παιδιών τους που βρίσκονται στα ελληνικά σχολεία.

Είναι, λέγεται, 250.000 άτομα! Μαζί μ' αυτούς θα νομιμοποιηθούν, αναμφίβολα, και οι γονείς τους, όπως εντός ολίγων ετών οι γυναίκες και τα παιδιά που θα αποκτήσουν στην πορεία. Όλοι αυτοί θα φέρουν στην Ελλάδα, εννοείται, τους συγγενείς τους απ' όλες τις γωνιές της Αφρικής, της Ασίας και των Βαλκανίων (νόμος Σημίτη περί συνενώσεως οικογενειών).
Εν τω μεταξύ στις δημοτικές εκλογές του 2010 θα έχουν ψηφίσει, όπως είχε εξαγγείλει ήδη το 2004 η Νέα Δημοκρατία, όλοι οι αλλοδαποί που βρίσκονται πέντε χρόνια στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας. Ήδη τον επόμενο χρόνο (δηλαδή πριν από την καταστροφή της Γης το 2012, σύμφωνα με το ομώνυμο κινηματογραφικό έργο) οι υπναλέοι Έλληνες θα δουν τόσους αλβανούς δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και αστυνομικούς πάνω απ' το κεφάλι τους που θα χάσουν -αν υποτεθεί ότι την έχουν ακόμη- την αίσθηση του χώρου όπου βρίσκονται. Η Ελλάδα δεν θα είναι η ίδια. ....»»»»


Ας αναλογιστούμε επίσης ότι διά της δημιουργίας μεγάλων Περιφερειών, με την εφαρμογή του επερχόμενου «Καποδίστρια 2», οι αλλοδαποί ή οι έλληνες συνεργάτες τους περιφερειάρχες θα παίρνουν προγράμματα κατευθείαν από τις Βρυξέλλες χωρίς την ενοχλητική μεσολάβηση του εθνικού κέντρου των Αθηνών.

Τι θαυμαστοί νέοι ορίζοντες αυτονόμησης για «μειονότητες», ξένες θρησκείες και εξωτικούς πολιτισμούς δεν ανοίγονται στις νεόκοπες επαρχίες της πάλαι ποτέ Ελλάδος!
Επίσης, «εξετάζει» επί του παρόντος η νέα κυβέρνηση (κατά την κ. Θεοδώρα Τζάκρη, υφυπουργόν Εσωτερικών, περιοδικό «Επίκαιρα» 20-26/11/2009, τεύχος 5) την αλλαγή του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας που βασίζεται στο δίκαιο του αίματος (Έλληνας είναι ο γόνος Ελλήνων) ώστε η ιθαγένεια να δίδεται σε όλους όσοι γεννιούνται στην Ελλάδα (δίκαιον εδάφους).

Επιτέλους φθάνει τώρα η στιγμή που θα υλοποιηθούν οι σχετικές προτάσεις της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Εθνικού Παρατηρητηρίου κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας που αποδέχθηκαν κατ' αρχήν οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ την 26ην Μαρτίου 2009 στην ΕΣΗΕΑ με παρουσία γνωστών εθνομηδενιστών, προπαγανδιστών του «πολυπολιτισμού» από το δημοσιογραφικό και καθηγητικό κατεστημένο (δες σχετικά το άρθρο μου «Η ελληνική ασθένεια της βουλήσεως» στο «ΠΑΡΟΝ» 5/4/09). Σημειωτέον ότι με τη μεταρρύθμιση του κώδικα ιθαγένειας ενδέχεται ο έλλην ομογενής του εξωτερικού να πολιτογραφείται στην Ελλάδα δυσκολότερα από έναν π.χ. αφρικανό γόνο λαθρομεταναστών που γεννήθηκε εδώ. Όμως τι να περιμένει ο γόνος Ελλήνων σε μία Ελλάδα της οποίας το Κοινοβούλιο κατεψήφισε ήδη το δικαίωμα ψήφου των ομογενών ενώ προτίθεται να υπερψηφίσει αντίστοιχο δικαίωμα των αλλογενών;
Αξίζει εν προκειμένω να επισημανθεί η ηθελημένη σύγχυση των όρων ιθαγένεια και υπηκοότητα. Ιθαγενής είναι ο καταγόμενος εκ της χώρας, ο αυτόχθων, ενώ υπήκοος είναι «ο υποκείμενος εις την εξουσίαν κράτους τινός» (Λεξικόν Δημητράκου). Εξ αυτού προκύπτει ότι ο υπήκοος γίνεται, αλλά ο ιθαγενής μόνον γεννάται, δηλαδή ανήκει σ' ένα γένος ήτοι -κατ' επέκτασιν- σύνολον ομογενών, εθνότητα, έθνος, φυλή (Λεξικόν Δημητράκου). Επομένως συνεπάγεται η αυθαίρετη ταύτιση της φυσικής, αναφαίρετης ιθαγένειας με την επίκτητη υπηκοότητα και κατάργηση της έννοιας του γένους και της εθνότητας ως ουσιωδών ιδιοτήτων της ελληνικότητας.

Προφανώς αυτό είναι και το ζητούμενο της επικείμενης μεταρρύθμισης του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας, η ουσιαστική απονοηματοποίηση της έννοιας Έλληνας και ελληνικότητα, η οποία εφεξής θα προσδιορίζεται με τα ρευστά κριτήρια της εκάστοτε κρατικής εξουσίας. Η εξουσία θα καθορίζει, αυθαίρετα, ποιες κατηγορίες ανθρώπων θα ονομάζονται Έλληνες διά της διοικητικής πράξεως της χορηγήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και μόνον. Αντιστρόφως θα έχει τη δύναμη το κράτος να αρνείται κατά το δοκούν την ιδιότητα του Έλληνα σε ανθρώπους οι οποίοι εν τούτοις είναι Έλληνες, σύμφωνα με τη λογική και την αλήθεια.
Στην πραγματικότητα η σταδιακή αφαίμαξη της ελληνικής ιδιαιτερότητας από τα ουσιώδη χαρακτηριστικά της έχει αρχίσει προ πολλού στην εκπαίδευση, πρώτα στην τριτοβάθμια και μετά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Δεν επιβάλλουν τάχα εδώ δάσκαλοι και συγγράμματα τη σταδιακή απομάκρυνση από τον «ελληνοκεντρισμό» και τον προσανατολισμό στη «διαπολιτισμική» αγωγή; Η ίδια η σύνθεση των σχολείων είναι πολυεθνική. Χωρίς ελληνικότητα και Έλληνες δεν μπορεί να υπάρξει βέβαια «ελληνική» παιδεία παρά μόνο ως ευφημισμός.

Η ιδεολογική αναπαραγωγή της ελληνικής κοινωνίας διακόπτεται σταδιακά και προμελετημένα. Έωλο είναι επομένως και το επιχείρημα της εξουσίας να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των αλλοδαπών που έγιναν «κοινωνοί της ελληνικής παιδείας» (Θεοδώρα Τζάκρη, «Επίκαιρα», σελ. 19). Ποίας ελληνικής παιδείας; Αυτής που ουσιαστικά αρνείται την ελληνικότητα;
Ο λόγος που τα παιδιά των λαθρομεταναστών εισήχθησαν στα ελληνικά σχολεία δεν είναι ο εξελληνισμός τους. Κανένας δεν νοιάζεται για την ελληνικότητα, γιατί αν νοιαζότανε θα φρόντιζε συν τοις άλλοις να τηρήσει το Σύνταγμα, το οποίον προβλέπει δωρεάν και υποχρεωτική παιδεία για όλους τους Έλληνες. Άρα ουδεμία υποχρέωση είχε το κράτος να παρέχει εκπαίδευση σε μη Έλληνες οι οποίοι παρανόμως εισήλθαν στην επικράτεια (προσφάτως το γαλλικό κράτος απαίτησε από μαθητές παρανόμων μεταναστών να εγκαταλείψουν το σχολείο στο τέλος του σχολικού έτους). Όχι: η εισαγωγή του τεράστιου αριθμού των αλλοδαπών στο ελληνικό δημόσιο σχολείο έγινε εξαρχής με τον σκοπό να παραμείνουν στην Ελλάδα (μαζί με τους γονείς τους) έως ότου ενηλικιωθούν για να ελληνοποιηθούν.

Η ελληνοποίηση των αλλοδαπών είναι ένα μέτρο το οποίο:
α) αλλοιώνει για πάντα τη σύνθεση του εκλογικού σώματος υπέρ του κυβερνώντος κόμματος,
β) εδραιώνει τον μεγαλύτερο εποικισμό των νεωτέρων χρόνων που γνώρισε η Ελλάδα με κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου,
γ) προσκαλεί νέα κύματα μεταναστών στην Ελλάδα,
δ) ευνοεί τον τουρκικό επεκτατισμό εις βάρος του ελληνικού έθνους το οποίον αποδυναμώνει η επί τούτοις εκ Τουρκίας ορμώμενη λαθρομετανάστευση,
ε) ενισχύει την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία,
ζ) διασπά την κοινωνική συνοχή και μπορεί να επιφέρει συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας εντός της Ελλάδος,
η) μετατρέπει τη χώρα σε κράτος μειονοτήτων με προοπτική διάσπασης,
θ) καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή συνθήκη για το Μεταναστευτικό που υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2008 στις Βρυξέλλες η Ελλάδα. Η συνθήκη αυτή αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών,
ι) προδίδει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εισάγοντας στην Ευρώπη λαθρομετανάστες που η Ελλάδα παρανόμως εξοπλίζει με ευρωπαϊκά χαρτιά,
κ) καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική εργατική τάξη (Μαρξ: «Η εισαγωγή ξένων εργατών είναι η διαιώνιση της δουλείας»),
λ) καταπατεί τις συνταγματικές ελευθερίες των Ελλήνων, προκειμένου αυτοί να αναγκασθούν να παραχωρήσουν κεκτημένα στους εποίκους (μία πρόγευση αυτού έδωσε η δράση της αστυνομίας υπέρ των αλλοδαπών εναντίον των Ελλήνων κατά τις πρόσφατες συγκρούσεις στην πολύπαθη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα).
Για να αποτραπούν τα χειρότερα, όσο υπάρχει ακόμα ελληνικό έθνος, Σύνταγμα και νόμοι, θα πρέπει: α) Να εξαντλήσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση τα περιθώρια νόμιμης διαμαρτυρίας και β) Να απαιτήσουμεδημοψήφισμα για το Μεταναστευτικό.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αναρτήθηκε από hellasg7 στις 2:03 πμ
VARDARSKA, όχι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

Απ’τη σκοπιά του Έλληνα ...αλλοδαπού!

Η Ελλάδα ζεί και υπάρχει μέσα
από χιλιετηρήδες διότι την προ-
στατεύει ο πολιτισμός της,
η ιστορία της και ο Θεός!
*
Μόνη γαρ η Ελλάς αψευδώς
ανθρωπογονεί, φυτόν Ουράνιον
και βλάστημα Θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικιούμενον επιστήμην. Ι.Χ.

Ο μύθος της ...’’Μακεδονίας’’ των Σκοπίων καταρρέει πλέον
αδιάψευστα: το όνομά τους, όπως φαίνεται-αποδεικνύεται
στο ίδιο τους, το γραμματόσημο αυτό, είναι VARDARSKA!
‘’Καυτή Ερώτηση’’ προς τη Βουλή των Ελλήνων για το ύψιστο αυτό, εθνικό μας πρόβλημα, την υπόθεση των Σκοπίων!...»»»»


Κοινοποίηση: Πρόεδρο Δημοκρατίας, Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και λοιπά πολιτικά Κόμματα, ΜΜΕ κι’όλους τους άλους, επίσημους Φορείς εντός κι’εκτός Ελλάδος...!
(Την έκκληση αυτή στέλνω απανταχού και συνεχίζω να τη στέλνω αδιάκοπα απ’το
1996 έως και σήμερα.)

Αφορά: το εικονιζόμενο γραμματόσημο της Γιουγκοσλαβίας που εκδόθηκε το 1939 και κυκλοφόρησε επίσημα έως και το 1944 - έτος ...βαπτιστηρίων των Σκοπίων, απ’τον ανθέλληνα Τίτο, σε ...’’Μακεδονία’’!

Με το γραμματόσημο αυτό – ντοκουμέντο μεγίστης σημασίας για την Ελλάδα – αναμφισβήτητα πλέον καταρρέει ο μύθος της ...’’Μακεδονίας’’ των Σκοπίων:
το όνομά τους, όπως φαίνεται-αποδεικνύεται σ’αυτό, είναι „VARDARSKA“...!

Ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, σε μιά απ’τις τελευταίες του ομιλίες στη Βουλή των Ελλήνων, έδωσε το λόγο του (δεσμεύοντας έτσι το ΠΑΣΟΚ) ότι η Ελλάδα ουδέποτε θ’αναγνωρίσει κράτος που θα περιέχει στην ονομασία του τη λέξη ‘’Μακεδονία’’ ή, παράγωγό της. Σήμερα, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του γιά την τελική έκβαση αυτής της, υψίστης σημασίας, εθνικής μας υπόθεσης – για το δράμα αυτό του Ελληνισμού!

Με αγανάκτηση, λύπη και απογοήτευση μεγάλη, εμείς οι ξενιτεμμένοι Έλληνες, αποδώ απ’τον αφιλόξενο παγωμένο βορρά, ρωτάμε τον πρώην υπουργό εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, την τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την σημερινή υπουργό εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, την Κυβέρνηση της ΝΔ και περισσότερο την πρώην και νυν Βουλή των Ελλήνων:
Γιατί προδώσατε το λόγο του Ανδρέα Παπανδρέου, και τον ελληνικό λαό, που σας ψήφισε για να προστατεύσετε την Ιστορία του, τον Πολιτισμό του, την Τιμή του - αναγνωρίζοντας εν ψυχρώ τα Σκόπια σαν κράτος με τ’όνομα ‘’Μακεδονία’’ - αφού
η Ελλάδα (αμέσως μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου) συναλάσσεται πλέον επισήμως και αδιάκοπα με το ‘’κράτος’’ αυτό, που αναιδέστατα αποκαλείται πλέον ντε φάκτο ...Μακεδονικό Έθνος(;;;)

Και μην μας πείτε ότι: <<...ναι μεν συνεργαζόμασται με το κράτος αυτό, αλλά δεν το αναγνωρίζουμε ...>> Διότι κύριοι: ό’τι δεν αναγνωρίζουμε, αυτό δεν υπάρχει και με κάτι που δεν υπάρχει δεν μπορούμε να συνεργαστούμε...! Κι’όταν εμείς ...μπορούμε και συνεργαζόμαστε με κάτι που ...δεν υπάρχει, τότε μας έχει εγκαταλήψει η λόγική μας, είμαστε παράλογοι...!

Ήδη, στα σχολικά βιβλία των ‘’κυρίων’’ αυτών αναφέρονται σχολαστικά και περίτρανα οι ...ένδοξοι ‘’πρόγονοί’’τους: Μ. Αλέξανδρος κι’Αριστοτέλης...!
Σε χαρτονόμισμά τους φιγουράρει, σαν σύμβολό τους, ο Λευκός Πύργος στην παραλία Θεσσαλονίκης...!
Στο χάρτη τους, τα σύνορά τους με την Ελλάδα είναι η ...Κοζάνη...!
Και τώρα στείνουν στην κεντρική τους πλατεία και το άγαλαμα του Μ. Αλέξανδρου σε ύψος οκταώροφης πολυκατοικίας...!


Κι’ εσείς τους στρώνετε ...κόκκινα χαλιά ερχόμενοι στην Ελλάδα σαν αρχηγοί ’’Μακεδονικού Έθνους’’ και μάλλιστα με αεροπλάνο τους που γράφει πάνω ’’Μακεδονία’’...!

Η απάθειά σας (όλων σας) απέναντι στην ταπείνωση αυτή του Ελληνισμού απ’τους Σκιοπιανούς, σίγουρα θα καταγραφεί στην Ιστορία σαν η πιό μαύρη κηλίδα στο πέτο σας - όπως σίγουρο είναι ότι οι απόγονοί σας θα ντρέπονται που τους ...γεννήσατε...!

Είναι ακόμη καιρός ν’αποτρέψετε την ατίμαση αυτή της Ελλάδας και του Ελληνισμού: Απομονώστε, πάραυτα, το ...’’συνονθήλευμα’ αυτό των Σκοπίων κόβοντας, διά νυκτός, κάθε σχέση μαζί τους: σχέση πολιτική, οικονομική, εμπορική, πολιτιστική - ’’εξαφανίστε’’ τους έστω διά ...σκέψεως!

(Αν δεν σας απέμεινε ίχνος από τιμή και φιλότιμο Ελληνανθρώπου, για να
στείλετε μιά διμοιρία ...απόστρατους Λοκαντζίδες στην κεντρική πλατεία
των Σκοπίων να ‘’στήσουν’’ την ...πάλε ποτέ ένδοξη ελληνική Σημαία –
να ησυχάσουμε...!
Το κοινοβούλιο των Τουρκαλάδων γιατί έστειλε πρόσφατα 100.000 στρατό κι’άρπαξε, χωρίς καμιά αιτία, τη μισή Κύπρο και τώρα, οι Ευρωπαίοι, όλοι
αυτοί οι ...’’αγαπημένοι’’ μας φίλοι, βλέπε Günther Beckstein, απολαμβάνουν
εκεί τις πιό ...ευτυχισμένες διακοπές;;;)

Ήδη, τα κόκκαλα των μεγάλων νεκρών της φιλής μας αναδείονται στούς τάφους τους κι’όπου νάναι θ’αρχίσουν να εξφενδονίζονται στα κεφάλια σας...!
Θα είστε άχριστοι και ανάξιοι να κουβαλάτε στην πλάτη σας το βαρύ φορτίο της κληρονομιάς του πολιτισμού της Γης, αν αφήσετε το ...’’συνονθήλευμα’’ αυτό να ποδοπατήσει τα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων ...!

Μ’ελπίδα μεγάλη - ακόμα - σ’εσάς όλους

Κώστας Γκαλιμάνης,
Γερμανία, Σεπτέμβριος 2009,
KostasGalimanis@yahoo.de ή, PoliteiaPlatonos@aol.com

Υ.Γ. Ο ίδιος είμαι πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε και για οτιδήποτε αφορά
το γραμματόσημο αυτό, πρωτότυπο του οποίου πολύ ευχαρίστως παραχωρώ πάραυτα σε οποιοδήποτε επίσημο πολιτικό πρόσωπο δια τα π ε ρ α ι τ έ ρ ω !

Είμαι ένας ...αναλφάβητος, αλλά περήφανος για την καταγωγή μου, σαν Έλληνας. (Θ. Κολοκοτρώνης)


Αναρτήθηκε από hellasg7 στις 3:09 πμ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!!!!

Θάλεια Δραγώνα: "Το ανθελληνικό κυβερνητικό φαινόμενο"

By Aristotelis - Posted on 02 Δεκέμβριος 2009
dragona.jpg

"Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες"

"Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν"

Κι' όμως!... Αυτή η "κυρία" έχει αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της "Τι είν΄ η Πατρίδα μας;" η νυν Γενική Γραμματέας του Υπουργείου ...αποδόμησης της παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα.

1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16).
2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).
3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).
4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.
5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).
7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9.)
Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100).
Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ (σ.σ.η γενική γραμματέας Αποδόμησης της Παιδείας) μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

Πηγή

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

Το ΛΑΟΣ επένδυσε σε δυσαρεστημένους της ΝΔ και οχι σε συνειδητοποιημένους Έλληνες. Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί

By Apogonos - Posted on 04 Δεκέμβριος 2009
DIMOSKOPISH.jpg

Θεαματική μετακίνηση ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέγραψε δημοσκόπηση της ALCO τρία μόλις εικοσιτετράωρα μετά την εκλογή του κ. Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της τηλεφωνικής δημοσκόπησης της ALCO για το NEWSIT.GR, το 17% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ μετακινήθηκαν προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ μειώθηκε και η διαφορά που χωρίζει τη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώνεται ότι, από τις 10,5 ποσοστιαίες μονάδες των εθνικών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία μείωσε τη διαφορά, ενώ οκτώ στους δέκα ερωτώμενους (80,7%) έκρινε θετικά την εκλογή του κ. Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 36,1%, ακολουθεί η ΝΔ με 29,1%, το ΚΚΕ με 5,6%, ο ΛΑΟΣ με 3,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%.
Η εκλογή του Σαμαρά αξιολογείται θετικά και από τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ κερδίζει και στις συγκρίσεις με τον Κώστα Καραμανλή.
Στο ερώτημα πώς θα είναι ο Α. Σαμαράς ως πρόεδρος σε σχέση με τον Καραμανλή, το 48,2% των ψηφοφόρων «λέει καλύτερος», ενώ στο ερώτημα «αν θα είναι ο πλέον επικίνδυνος αντίπαλος για τον κ. Παπανδρέου», το 39% λέει «ναι».
Στη δημοσκόπηση τίθενται και ερωτήματα για τη νέα κυβέρνηση. Στο ερώτημα εάν «η κυβέρνηση είναι συνεπής με τις προεκλογικές υποσχέσεις της», το 46% λέει «όχι», το 32,9% λέει «ναι» και το 21,1% δεν απάντησε στο σχετικό ερώτημα.

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΟΔΟΤΗ...

Φεύγει ο Ιλχάν απο την ΝΔ

By Apogonos - Posted on 04 Δεκέμβριος 2009
ILXAN.jpg

Σε λίγη ώρα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής, ο περιβόητος Ιλχάν Αχμέτ που στήριξε με λύσσα την εκλογή της Ντόρας (καθ' υπόδειξη του προξενείου) ανακοινώνει ότι αποχωρεί απο τη Νέα Δημοκρατία, επειδή διαφωνεί με τις θέσεις του νέου προέδρου της Ρηγίλλης στο θέμα της Τουρκίας! Εμείς απο την πλευρά μας, που γνωρίζουμε τα... έργα και τις ημέρες του λεγάμενου εδώ και χρόνια, του ευχόμαστε στο καλό και να μας γράφει! Και μιας και αποδεικνύεται τόσο... εύθικτος, ουδείς θα τον εμποδίσει να μετακομίσει στη χώρα που αναγνωρίζει για μοναδική του πατρίδα και τα συμφέροντα της οποίας προωθεί! Άντε να ξεβρωμίζει ο τόπος σιγά- σιγά!

πηγή
Moντέλο Φίνι -Μπερλουσκόνι θέλει ο Καρατζαφέρης
Υποβλήθηκε από Ανώνυμος στις Δευ, 30/11/2009 - 18:16.

http://ventetta.blogspot.com/2009/11/mo.html

Moντέλο Φίνι -Μπερλουσκόνι θέλει ο Καρατζαφέρης

30.11.09

Πολύ σωστή η κίνηση …θα φανεί πολύ νωρίς το τι “αντιπροσωπεύει” ο καθείς και ο νοών νοειτό.
Αναπροσαρμογή στρατηγικής για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ που πριν λίγο στην εκπομπή του έκανε πρόταση στην εκπομπή του, στον Αντώνη Σαμαρά για κεντροδεξιά συμμαχία με 91+15 βουλευτές και εκλογές τον Μάρτιο.
Ο Καρατζαφέρης διαμορφωσε ατζέντα προτεραιτήτων για τον κ. Σαμαρά: "Το Μεταναστευτικό, το όνομα των Σκοπίων, η μη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, το νέο Status που προϊόντος του χρόνου επιβάλλεται στη Θράκη, η αποχώρηση των Τουρκικών Στρατευμάτων από την Κύπρο, ο υδροκεφαλισμός της Δημόσιας Διοίκησης, η διαφάνεια του χθες αλλά και του σήμερα, η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου και της Siemens, η μακράν λαϊκισμών αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, είναι θεμελιώδη κεφάλαια που δεν ξεπερνιούνται παρά μόνο με ξεκάθαρες απόψεις"
Το πρώτο βήμα έγινε απο το ΛΑΟΣ περιμένουμε τι θα απαντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ.Θα τολμήσει ο Αντώνης Σαμαράς να έρθει σε ρήξη με τις θέσεις μέχρι πρότινος του κομματος του;;
Για αυτό τον ψήφισε ο κόσμος.Ας κοιτάξει να μην τον απογοητεύσει.

Ο ΣΠ. ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΣΤΙΣ "ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ"

Ο Σπύρος Χατζάρας στον σύλλογο "Θερμοπύλες"

By Aristotelis - Posted on 28 Νοέμβριος 2009
Start: 14/12/2009 19:30
End: 14/12/2009 21:30
Timezone: Europe/Athens
Khatzaras.jpg

Ο Πατριωτικός Σύλλογος «Θερμοπύλες» σας προσκαλεί στην ομιλία-συζήτηση που διοργανώνει με τον δημοσιογράφο του Bluesky κ. Σπύρο Χατζάρα με θέμα «Λαθρομετανάστευση: Μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της πατρίδος μας».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30μμ το απόγευμα, στην αίθουσα του συλλόγου, Ιδομενέως 2, Πλατεία Δέγλερη, Άγιος Ιερόθεος, στο Περιστέρι. Τηλέφωνο Γραφείων 2105713290. Ιστολόγιο: http://www.thermopilai.org

ΟΧΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε 10.12 ΠΟΡΕΙΑ

ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΤΙ ΣΤΑΣΗ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ::

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Όλοι την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, ώρα 6:00 μμ., στην πλατεία Κλαυθμώνος

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

«Μουσουλμάνοι φέρτε τα χρήματά σας στην Τουρκία»

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com
«Στα μάτια του Θεού το Ισλάμ είναι η μοναδική θρησκεία» γράφει το πλακάτ που άφησαν χθες Τούρκοι διαδηλωτές στην ελβετική πρεσβεία της Αγκυρας
Κάλεσμα για απόσυρση των καταθέσεων από τις ελβετικές τράπεζες απηύθυναν ο Κον Μπεντίτ και ο Τούρκος διαπραγματευτής με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς. Να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την Ελβετία και να τις μεταφέρουν σε τουρκικές τράπεζες, κάλεσε τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς, δεξί χέρι του Ερντογάν και κύριος διαπραγματευτής με την ΕΕ!
Το ίδιο πρότεινε και ο ηγέτης των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, προτρέποντας μάλιστα τους Ελβετούς πολίτες να επαναλάβουν το δημοψήφισμα για την απαγόρευση των μιναρέδων, αν «θέλουν να σβήσουν την εθνική κηλίδα».
Την ίδια στιγμή η Ελβετίδα υπουργός Εξωτερικών, Μισελίν Καλμί-Ρέι, έχει αποδυθεί σε διπλωματικό μαραθώνιο επαφών με τους πρέσβεις των μουσουλμανικών χωρών στη Βέρνη, για να περιορίσει όσο μπορεί τη ζημιά.

ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ;

Νέος εκλογικός νόμος: Mειονοτικά κόμματα εν όψη...Ξυπνήστε Έλληνες!

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com
Ο Πρωθυπουργός ανοίγει την κερκόπορτα...
Ετοιμη να γυρίσει σελίδα στον εκλογικό νόμο είναι η κυβέρνηση, καθώς έχει πλέον στα χέρια της τις βασικές αρχές και την κατανομή των εδρών με βάση το νέο σύστημα που ακολουθεί το γερμανικό. Ο δεκάλογος των αλλαγών που αποφασίστηκε να προωθηθούν έχει ως εξής:
- Παρέχεται η δυνατότητα κατάργησης ή μείωσης 3%, χωρίς να διακινδυνεύεται η αυτοδυναμία. Κόμμα που κερδίζει μονοεδρική θα την παίρνει, έστω και αν δεν πιάνει το όριο του 3%Η αλλαγή αυτή είναι προφανές ότι ανοίγει τον δρόμο για την αυτόνομη κάθοδο στον πολιτικό στίβο μειονοτικών κομμάτων.
- Σταυρός προτίμησης τέλος!
- Οι 180 από τους 300 της Βουλής θα εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες, με τους εκλογείς να επιλέγουν μονάχα κόμμα, και οι υπόλοιποι 120 σε λίστες των περιφερειών.
- Οι περιφέρειες θα είναι 15 ή 11, καθώς υπάρχει σενάριο αλλαγής της διοικητικής διαίρεσης της χώρας.
- Ο πήχης της αυτοδυναμίας τοποθετείται στο 40,20%. του ορίου (στην περίπτωση που διατηρηθεί).
- Αποσυνδέεται η αυτοδυναμία από το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που θα μένουν εκτός Βουλής.
- Διατηρείται η αναλογικότητα του νόμου Σκανδαλίδη.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Μνημόσυνο στου Μακρυγιάννη
Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί θα τελεσθεί μνημόσυνο στο πρώην στρατόπεδο Χωροφυλακής στην συνοικία Μακρυγιάννη για τους μαχητές οι οποίοι τον Δεκέμβριο του 1944 υπερασπίστηκαν την ελευθερία της Πατρίδας και του Έθνους, αντιμετωπίζοντας νικηφόρα την κομμουνιστική ανταρσία.
Ελληνικές Γραμμές

Αναρτήθηκε από ARGYRIS SIDERIS στις 3.12.09 4 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009
ΕΔΩ, ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ !! ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚ. ΒΡΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ !!
ΕΔΩ>>http://www.youtube.com/user/Evonymos#grid
UKqf8sjVpfc
Άδωνις (1/7) Κ10 Τα Πάντα Όλα 3Dec'09
Άδωνις (1/7) Κ10 Τα Πάντα Όλα 3Dec'09
Evonymos - 216 views
UKqf8sjVpfc
ZK0tP7DAj0g
Άδωνις (2/7) Κ10 Τα Πάντα Όλα 3Dec'09
Άδωνις (2/7) Κ10 Τα Πάντα Όλα 3Dec'09
Evonymos - 145 views
ZK0tP7DAj0g
IU7l-rYGjzg
Άδωνις (3/7) Κ10 Τα Πάντα Όλα 3Dec'09
Άδωνις (3/7) Κ10 Τα Πάντα Όλα 3Dec'09
Evonymos - 128 views
IU7l-rYGjzg
C3nlXjSpexI
Άδωνις (4/7) Κ10 Τα Πάντα Όλα 3Dec'09
Άδωνις (4/7) Κ10 Τα Πάντα Όλα 3Dec'09
Evonymos - 97 views
C3nlXjSpexI
utENAYeXWlM
Άδωνις (5/7) Κ10 Τα Πάντα Όλα 3Dec'09
Άδωνις (5/7) Κ10 Τα Πάντα Όλα 3Dec'09
Evonymos - 101 views
utENAYeXWlM
qfoIg_jcB2M
Άδωνις (6/7) Κ10 Τα Πάντα Όλα 3Dec'09
Άδωνις (6/7) Κ10 Τα Πάντα Όλα 3Dec'09
Evonymos - 107 views
qfoIg_jcB2M
ADFDUowIqvs
Άδωνις (7/7) Κ10 Τα Πάντα Όλα 3Dec'09
Άδωνις (7/7) Κ10 Τα Πάντα Όλα 3Dec'09
Evonymos - 100 views
/user/3986726ED66370FF
Αναρτήθηκε από ARGYRIS SIDERIS στις 3.12.09
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ TAXALIA, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΨΥΧΗ & ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ!
Κώστα Καραμανλή, θα υπερασπιστείς το taxalia ?


Πριν λίγο πήραμε, ως taxalia, ένα ακόμη απειλητικό εξώδικο από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα των Σκοπίων.

Η ιστορία έχει ως εξής:
Ένας Σκοπιανός δημοσιογράφος - καθηγητής ονόματι Milan Adzievski, έγραψε στο πρακοτρείο ειδήσεων MINA, ότι ο τ.Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, είναι ένας βάρβαρος Τούρκος, επειδή ένας Τούρκος στρατιώτης βίασε τη γιαγιά του, όπως συνήθως έκαναν οι Τούρκοι στις γιαγιάδες μας !

Επίσης αναρωτιόταν, πόσο χοντρός είναι ο Καραμανλής, πόσο Τούρκος είναι ο Καρατζαφέρης και άλλα πολλά φαιδρά.

Τους περιποιηθήκαμε καταλλήλως με αυτό:
Κώστα Καραμανλή είσαι βάρβαρος Τούρκος, γιατί ένας Τούρκος στρατιώτης βίασε τη γιαγιά σου
και αποκαλύψαμε τα στοιχεία του παπαροκαθηγητή, με αυτό Милан Аџиевски, you are malakas (e very greek word)!

Αυτά, με τα οποία υπερασπιστήκαμε το θεσμό του Έλληνα Πρωθυπουργού και έναν αρχηγό κόμματος, ενόχλησαν τον κ.Αντζιέφσκι, ο οποίος κατέφυγε στην ΑΠΠΔ της χώρας του, η οποία μας καλεί να διαγράψουμε πλήρως τις σχετικές αναρτήσεις, (αλλιώς προφανώς θα μας τραβάνε στα διεθνή δικαστήρια, θα ζητήσουν πιθανότατα τη διαγραφή μας από τη google κ.λ.π.)
Και σας ρωτώ Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Καρατζαφέρη:
Θα μας διαθέσετε κανέναν σοβαρό δικηγόρο ή θα τρέχουμε μόνοι μας και θα βάζουμε από την τσέπη μας τα φράγκα;
Περιμένουμε την έμπρακτη βοήθεια σας. Αν δεν έρθει, θα τα διαγράψουμε αύριο. Δεν θα βάζουμε εμείς το κεφάλι μας στον ντορβά, για να υπερασπιζόμαστε εσάς. Αρκετές απειλές παίρνουμε κάθε μέρα από τους γείτονές μας "Μακεδόνες".

Και είμαι βέβαιος ότι αν ζητήσουμε τη βοήθειά σας, θα μας γυρίσετε την πλάτη.

Αναμένουμε τις συμβουλές και τις οδηγίες σας λοιπόν. Tι να τους απαντήσουμε; Για να δούμε, ποιοί θα ανταποκριθείτε !



click to enlarge
Αναρτήθηκε από taxalia

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2009/12/taxalia_03.html#ixzz0Yf1P63RP


αναρτήθηκε απο Σιδέρη Αργύρη Μέλος Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ και Γραμματέα Οργανωτικού
Αναρτήθηκε από ARGYRIS SIDERIS στις 3.12.09
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009
ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ. ΙΔΟΥ ΤΟ ΨΕΜΑ , ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ !!
ΤΟ ΨΕΜΑ :"Ο Βορίδης φεύγει από το ΛΑ.ΟΣ"
Προσχωρεί στη Ν.Δ.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ, εγκαταλείπει το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη και εντάσσεται στη Ν.Δ. Βορίδης και Σαμαράς γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια και διατηρούν στενές φιλικές σχέσεις. Κολλεγιόπαις, ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ, όπως και ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. Οι δύο άντρες μιλάνε σχεδόν καθημερινά και φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Ο Βορίδης θα δηλώσει στην αρχή ανεξάρτητος. Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, θα ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του, ενώ με δεύτερη επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος, Γ.Καρατζαφέρη, θα εκθέσει τους λόγους, που τον αναγκάζουν να πάρει, σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές, την απόφασή του.
Είναι όλα έτοιμα και εκτός απροόπτου, ο Βορίδης θα αποσκιρτήσει από το ΛΑϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, δηλώνοντας στην αρχή ανεξάρτητος, για να προσχωρήσει μετά στη Ν.Δ.
Αναρτήθηκε από No Name
***************************
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Σημ.SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR:Μιλήσαμε προ ολίγου με τον κ. Βορίδη και μας υπαγόρευσε την εξής δήλωση οταν του θέσαμε υπ όψιν την σχετική ανάρτηση.
ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ:"Τα τελευταία 2 χρόνια, περίπου, ανα μήνα ή και συχνότερα, μαθαίνω οτι προσχωρώ στη Ν.Δ.
Υποθέτω οτι αυτό θα εξακολουθήσει να συμβαίνει και τους επόμενους μήνες και το επόμενο διάστημα.
Ας μην ονειροπολούν οι ψευδολόγοι της Ν.Δ., η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ υπο την εμπνευσμένη ηγεσία του Γ.Καρατζαφέρη, ήταν , είναι και θα είναι ΜΠΕΤΟΝ!!"
Αναρτήθηκε απο Σιδέρη Αργύρη Παρασκευή 4/12/09
Αναρτήθηκε από ARGYRIS SIDERIS στις 4.12.09
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009
ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΡΔΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!! ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!
15.000-20.000 ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ !!
Άρχισαν απο χθές να μπαίνουν στη χώρα μας κατά χιλιάδες, ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ δολιοφθορείς, ΠΛΗΡΩΣ εξοπλισμένοι και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να μετατρέψουν την Αθήνα σε ΚΟΛΑΣΗ .
Ήδη άρχισαν τις πρώτες κινήσεις καταστροφής και συμπλοκών με την Ελληνική Αστυνομία σε διάφορες περιοχές της χώρας, παρασύροντας σε εκδηλώσεις βίας και Ελληνόπουλα που με αγνές προθέσεις κατεβαίνουν στούς δρόμους για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ.Γρηγορόπουλου.
Τσέχοι, Αλβανοί,Βούλγαροι, Δανοί, Άγγλοι κ.λ.π. ΕΠΙΛΕΚΤΑ στελέχη του "αναρχικού" χώρου εισρρέουν στη χώρα μας προκειμένου να καταλύσουν κάθε έννοια Δημοκρατίας και ευνομίας και να καταστρέψουν οτι βρούν στο πέρασμά τους.
Το ερώτημα είναι απλό: ΠΟΙΟΣ τους πληρώνει ΟΛΟΥΣ αυτούς; ΠΟΙΟΣ τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ; ΠΟΙΟΣ τους ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ; ΤΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΕΧΟΥΝ;
Υπάρχει απάντηση σε αυτά τα απλά (;) ερωτήματα;
αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Παρασκευή
Αναρτήθηκε από ARGYRIS SIDERIS στις 4.12.09