ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Φτάνουν στα άκρα οι Σκοπιανοί


E-mail Εκτύπωση PDF
101209-ivanovΗ αναβολή της ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών συνομιλιών για την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ έχει οδηγήσει την κυβέρνηση τους σε μια επίδειξη πανικού. Φαίνεται πως στα Σκόπια το μέτρο έχει χαθεί προ πολλού, αλλά αυτή την φορά η θρασύτητα και η διεθνής πρόκληση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκεόργκι Ιβάνωφ δήλωσε πως «η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τροποποίηση του Συντάγματός της με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος και δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση που πλήττει τη μακεδονική εθνική και γλωσσική ταυτότητα»!
Επίσης έκανε λόγο για την ελευθερία του «αυτοπροσδιορισμού» και μάλιστα χαρακτήρισε όλα τα παραπάνω ως την «μακεδονική κόκκινη γραμμή» στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα! Αυτό το οποίο είναι σαφές από αυτές τις δηλώσεις του Σκοπιανού προέδρου είναι πως πλέον έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Δεν έχουν να αντιτάξουν κανένα σοβαρό επιχείρημα και θυμήθηκαν την αρχή του «αυτοπροσδιορισμού».
Κατά έναν παράξενο τρόπο, γνωρίζουμε ήδη ποιοι θα είναι οι αυτόκλητοι εν Ελλάδι υποστηρικτές τους, σε αυτό το «ανθρώπινο και δημοκρατικό τους δικαίωμα»... απλά περιμένετε λίγες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: