ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Για όσους δεν κατάλαβαν που πήγε η ρευστότητα των Ελληνικών τραπεζών καταστρέφοντας την αγορά…

Ρωτήστε τον Μπερίσα!
Διαβάστε προσεκτικά τι γράφαμε πέρυσι και μετά διαβάστε την είδηση:Έχοντας λοιπόν αυτά τα όπλα οι Ελληνικές τράπεζες ξεχύθηκαν στις πολλά υποσχόμενες νέες αγορές για τους λόγους που προαναφέραμε. Στην συντριπτική πλειοψηφία, παρότι διέθεσαν κολοσσιαία κεφάλαια σε αυτές τις αγορές δεν πήραν καμμία κρατική στήριξη ή διασφάλιση. Έκαναν δηλαδή τις επενδύσεις τους στου κασίδη το κεφάλι (Έλληνας καταναλωτής), έχοντας ως δεδομένο την καλή πίστη της Ελληνικής αγοράς όπου ο πελάτης έχει αίσθημα ευθύνης αλλά και φοβία ως προς τις τράπεζες, υψηλότερη ακόμα και από τον πολίτη της ανεπτυγμένης Ευρώπης. Έφυγαν λοιπόν από ένα περιβάλλον ασφάλειας και ελεγχόμενης πελατειακής συμπεριφοράς και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τραγικές καταστάσεις ορισμένες από τις οποίες είναι οι ακόλουθες (πέρα για πέρα αληθινές και συγκεκριμένες): 1. Σε συγκεκριμένη χώρα που δεν διαθέτει κτηματολόγιο, “χάθηκαν εν μια νυκτί” χιλιάδες φάκελλοι δανείων με αποτέλεσμα η τράπεζα όχι μόνο να μην γνωρίζει τις απαιτήσεις της αλλά να απωλέσει και τα βασικά δεσμευτικά έγγραφα για την είσπραξη της όποιας οφειλής. Όπου “φάκελλος”, βάλτε αγορά ακινήτου για να αντιληφθείτε το μέγεθος της ζημιάς. Η κρατική αντίδραση ήταν, “ας προσέχατε”!
2. Σε άλλη χώρα, με κυβερνητική απόφαση οι τράπεζες που επέδωσαν δάνεια υποχρεούνται να επωμισθούν το 40% (!!) του βάρους έναντι των πελατών. Οι δύο τοπικές (κρατικές) τράπεζες βεβαίως δεν είχαν εκδόσει ούτε ένα δάνειο της μορφής του νομοσχεδίου. Αντιληφθείτε λοιπόν τη ζημιά.
3. Σε άλλη χώρα, κάποια τράπεζα που προβλήθηκε ως “λίρα 100″ (δεν λέμε παραπάνω λεπτομέρειες, είναι δεικτικότατο παράδειγμα), είχε ως κύρια δραστηριότητα το ξέπλυμα χρήματος σε τράπεζες μικρής χώρας της ΕΕ. Τώρα η εκεί κυβέρνηση (της έδρας της τράπεζας όχι της χώρας της ΕΕ) ετοιμάζεται να ρίξει ομοβροντία προστίμων. Γιατί δίνουμε βάση στο τώρα, ο νοών νοείτω. Πριν κάποια χρόνια δεν θα μας ένοιαζε προφανώς.
Η Είδηση:
Οι ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην αλβανική αγορά αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη της αλβανικής οικονομίας, εκτίμησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.
Όπως επεσήμανε, «με τη χορήγηση δανείων και άλλων υπηρεσιών, οι ελληνικές τράπεζες αναδείχθηκαν σε Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »
Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Leave a Comment »

Δεν υπάρχουν σχόλια: