ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Όταν κάτι σε καίει...

Εδώ και 3 μήνες ΝΔ είναι παντελώς απούσα από τον συνταγματικό της ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σπάνια δε οι βουλευτές της εμφανίζονται στην βουλή παρουσιάζοντας έτσι ένα αξιολύπητο κόμμα, δίχως δυναμισμό, όραμα, και ενδιαφέρον για τα την πορεία του τόπου. Αυτό είναι γεγονός που και ο τελευταίος συνειδητοποιημένος ΝΔκράτης παραδέχεται.

Σήμερα όμως ξαφνικά η ΝΔ ανέβασε τους τόνους! Ποιο ήταν το τόσο μεγάλο εθνικό θέμα που απασχολεί άμεσα όλους τους Έλληνες. Όχι η οικονομία, όχι η απόδωσητης Ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες, όχι τα Ελληνοτουρκικά και το Μακεδονικό... αλλά ... η εξεταστική της Βουλής για το Βατοπέδι!!!

Λες και θα πάει κανείς από του εμπλεκώμενους στην φυλακή. Τόσες εξεταστικές έλαβαν χώρα στο παρελθόν και κανείς δεν την πλήρωσε. Όσο για το πολιτικό κόστος, πιο χαμηλά αμφιβάλω αν μπορούν να πέσουν οι γαλάζιοι πολιτικοί. Βέβαια υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να μην παίξει "τίμια" το παιχνίδι που φαίνεται να έχει στηθεί από πέρυσι με σκοπό να συγκαληφθούν τα σκάνδαλα των μεν και των δε!

Η επίσημη πρόφαση του που διατύπωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Παναγιωτόπουλος είναι ότι η ΝΔ επιθυμεί να αποκρούσει την

«διαφαινόμενη πρόθεση του πρωθυπουργού να χρησιμοποιήσει την όλη διαδικασία των εξεταστικών για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την κραυγαλέα αδυναμία της κυβέρνησής τους να κυβερνήσει και να παράξει ουσιαστικό έργο»
(πηγή: ΑΝΤ1).

Εντέλει φαίνεται πως κάτι έμαθε και η ΝΔ από την κυβερνητική της θητεία για τα κόλπα της συγκάληψης. Μόνο που εκείνη επιχειρούσε τότε να συγκαλήψει τα γιαλαντζί πορίσματα της εξεταστικής, παρά να τα χρησιμοποιήσει καθεαυτά ως μέτρο συγκάληψης της δικής της ανικανότητας. Πάντως μια τόσο γελοία πρόφαση δείχνει ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου "καιει" ακόμη πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΝΔ. Σε βαθμό που ίσως πέρυσι τέτοια εποχή δεν θα τους πείραζε να καεί και τίποτα άλλο... Όπως και να έχει, ο φόβος τους είναι μάλλον δικαιολογημένος διότι δεν χαίρουν όλοι του προνομίου που απολαμβάνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μπορούν να τα τρώνε άφοβα!

ΕΨ

Δεν υπάρχουν σχόλια: