ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

"Η Ελλάδα και το παντοδύναμο φακελάκι!! Που θα μας πάει αυτή η ιστορία; "


"Δεν περνάει ημέρα που να μην γίνεται αναφορά στις αρνητικές επιδόσεις της χώρας μας από τον διεθνή τύπο.
«Το παντοδύναμο φακελάκι» είναι ο τίτλος άρθρου για τη χώρα μας που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση του διεθνούς κύρους γερμανικού περιοδικού Der Spiegel .
Στο ρεπορτάζ αναφέρονται όχι μόνον τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και οι φόβοι της ΕΕ και των επενδυτών για την...


κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και η πολιτική νεποτισμού των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων: «Οι Έλληνες κατάφεραν να φθάσουν στο χείλος του γκρεμού, λίγο πριν από τη χρεοκοπία. Το σοκ έχει προκαλέσει αναστάτωση στη χώρα, αλλά η ελίτ πιστεύει ότι οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη, όπως π.χ. οι Γερμανοί, θα πληρώσουν για τη διαφθορά.»

Μόλις ξέσπασε η κρίση φάνηκε ότι η Ελλάδα εκτός από τη ναυτιλία και τον τουρισμό έχει ελάχιστες πλουτοπαραγωγικές πηγές, τα έσοδα από τους φόρους μειώθηκαν δραστικά και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα είναι διπλάσιο από όσο κατ’ αρχήν υπολογιζόταν…»

«Επί χρόνια οι συντηρητικές και σοσιαλιστικές κυβερνήσεις εναλλάσσονταν στην εξουσία και δανείζονταν σαν να μην υπήρχε το αύριο.

Η κακοδιαχείριση και το πελατειακό σύστημα οδήγησαν τελικά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και οι πολίτες αντέδρασαν με το δικό τους τρόπο, με διαφθορά και απάτες….»

Το ρεπορτάζ επικαλείται τις μαρτυρίες ειδικών και δημοσιογράφων, όπως του Γιώργιου Κύρτζου, του Μπάμπη Παπαδημητρίου και του επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας Κώστα Μπακούρη, για το ύψος της φοροδιαφυγής. Στην Ελλάδα αγγίζει το 30% του ΦΠΑ, ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη φθάνει μόλις το 10%.

Εκτενής αναφορά τέλος στο σύστημα με το φακελάκι που κυριαρχεί στην ελληνική καθημερινότητα, από τον έλεγχο του αυτοκινήτου στα ΚΤΕΟ, τους γιατρούς, τους δικηγόρους μέχρι και τους κάθε είδους υπαλλήλους του δημοσίου. Το ρεπορτάζ καταλήγει με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνειας Κώστα Μπακούρη: «Εάν δεν αλλάξει η κοινωνία μας, είμαστε χαμένοι.»!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: