ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Οι …αντιρατσιστές!

ceadcebecf89-cebfceb9-cebeceadcebdcebfceb9




Οι …αντιρατσιστές!

Ημέρα Κυριακή, 27/12/2009, περίπου 6 μμ, Λεωφ. Μακαρίου Γ, Λευκωσία, πλησίον των φώτων Λυκαβητού. Στην βορειοδυτική πλευρά των φώτων ένα συνοθύλευμα  ανομοιογενών ατόμων. Κρατικοδίαιτοι και αναρχικοί, κρατιστές και αντικρατιστές, πολιτικάντηδες, αστοί, μεγαλοαστοί πλάι-πλάι στους αντικομφορμιστές, μετανάστες του τρίτου κόσμου, (λαθραίοι ή μη κανένας δεν γνωρίζει) και Τούρκοι  (νεοέποικοι ή μη, πάλι κανείς δεν γνωρίζει).

Μεταξύ αυτών διακρίνονται διάφορες «επώνυμες» φιγούρες. Προβάλλει (λόγω ύψους) ο Τάκης Χατζηδημητρίου. Αναδρομή στη Θεσσαλονίκη.  Έτη 1981-1986. Φάνταζε στα νεανικά μας μάτια «σοφός»! Λάβρος τότε αντιενδοτικός, εδεκίτης, δεύτερος τη τάξει μετά τον Γιατρό! Ερχόταν να μας διδάξει …πατριωτισμό! Με ιδιαίτερο πάθος καταφερόταν   εναντίον του ενδοτισμού του Εζεκία Παπαιωάννου! Στις επετείους τις εισβολής με κοντό παντελονάκι, καλτσάκια και αθλητικό παπούτσι συνήθιζε μαζί με μας (ένα τσούρμο νέους) να ηγείται, των αντικατοχικών πορειών  της ΕΔΕΚ, και  να ανεβοκατεβαίνει τα βουνά, κατά μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός! Τότε  εχλευάζετο από αυτούς με τους οποίους σήμερα συναγελάζεται! Λάβρος σήμερα ανανιστής πιο πέρα και από τους επίγονους του Εζεκία! Οι τότε επικριτές του τώρα, δικαίως, τον αναγορεύουν σε σημαιοφόρο της συνδιαλλαγής εν ονόματι  ενός σοσιαλισμού του τρέχα γύρευε! Δίπλα του ο παραπαίων μονίμως μεταξύ όχι-ναι λαϊκισμού και σοβαρότητας, συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης Γιώργος Περδίκης, Βουλευτής  των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών! Πλησίον τους και η Δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου. Τουλάχιστον αυτή παιδιόθεν είναι συνεπής στην εθνομηδενιστική της αντίληψη, την οποία κληρονόμησε ως «περιούσιο αγαθό» από παππού και πατέρα και την καλλιέργησε κατά την εφηβεία της στα «ακελικά ακτίβ» και αργότερα (δίκην φοιτητικού υποτρόφου) στις κομματικές σχολές των καθεστώτων τύπου «Τσαουσέσκου». Θεάθηκαν επίσης και άλλες φάτσες μισθοσυντήρητων των κομμάτων,  πιστών θεραπαινίδων εφ΄ ων ετάχθησαν.

Τη σύναξη τη διοργάνωσε η οργάνωση ΚΙΣΑ αγνώστου χρηματοδότη, η οποία λειτουργεί, δραστηριοποιείται και στελεχώνεται από κάποιο Δώρο Πολυκάρπου, δεδηλωμένο υπερασπιστή των λαθρομεταναστών και προστατευόμενο του αλλοδαποπατέρα Υπουργού Εσωτερικών Η σύναξη αυτή δεν οργανώθηκε με προσδιορισμένο σκοπό αλλά ως αντιδιαδήλωση στην εξαγγελθείσα προ εβδομάδων,  διαδήλωση κατά των λαθρομεταναστών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, το οποίο άρχισε να εκδηλώνεται στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 έλαβε πλέον τρομακτικές διαστάσεις και καταγράφεται ως κίνδυνος αποσύνθεσης  των Εθνών. Οι στατιστικές και οι προβλέψεις προειδοποιούν ότι, εάν δεν ανασχεθεί η λαθρομετανάστευση, σε 30 χρόνια η δημογραφική σύνθεση της Ευρώπης θα έχει αλλοιωθεί. Ο κίνδυνος έγινε αντιληπτός από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ήδη λαμβάνονται μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης προς αντιμετώπιση του κινδύνου. Για την Ελλάδα και την Κύπρο τα πράγματα είναι πιότερο  δυσοίωνα για πολλούς και διάφορους λόγους, οι οποίοι ανάγονται στην εγγύτητα με την Ανατολή, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή και κυρίως λόγω της γειτνίασης με την Τουρκία και της επεκτατικότητας της. Η Τουρκία με την εξαγωγή λαθρομεταναστών (κυρίως μουσουλμάνων) προς Ελλάδα και Κύπρο αποβλέπει στην αλλοίωση της δημογραφίας και της αναίμακτης άλωσης του Ελληνισμού. Το δήλωσε άλλωστε, πριν από χρόνια, ο τότε Τούρκος πρωθυπουργός Τουρκούτ Οζάλ: «δεν θα χρειαστεί πόλεμος με την Ελλάδα για την κατακτήσουμε, θα την αλώσουμε με μετανάστες μουσουλμάνους». Ήδη στην Ελλάδα των έντεκα εκατομμυρίων οι αλλοδαποί αριθμούν πάνω από 2 εκατομμύρια. Εάν αυτά τα εκατομμύρια, τα οποία ο νέος Πρωθυπουργός προτίθεται να ελληνοποιήσει, (όπως έχει ήδη εξαγγείλει) γεννοβολήσουν, ο Έλληνας της επόμενης γενιάς  θα είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση.

Στην Κύπρο τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Στις ελεύθερες περιοχές διαβιούν περίπου 200,000 αλλοδαποί. Στα κατεχόμενα ζουν άλλες 400,000 έποικοι και τουρκοκύπριοι. Δηλαδή η πλάστιγγα άρχισε ήδη να κλίνει προς την αντίθετη πλευρά. Σε είκοσι χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός θα αποτελεί το 1/3 του συνολικού πληθυσμού. Δεν το γνωρίζουν άραγε οι πολιτικοί μας; Και βέβαια το γνωρίζουν! Τους το ομολόγησε άλλωστε και  ο Ντενκτάς, όπως μας αποκάλυψε (σε εκπομπή του ΡΙΚ) ο Χρίστος Στυλιανίδης με το ανυπόφορο εκείνο σοφοφανές ύφος του: «όταν εμείς θα απαιτούμε το δικαίωμα ένας άνθρωπος μία ψήφος δεν θα σας αρέσει» πέταξε στα μούτρα των πολιτικών ο Τούρκος.  

Υπό τις δυσοίωνες αυτές συνθήκες λοιπόν τα παιδιά του ΕΛΑΜ καθηκόντως διοργάνωσαν την πορεία τους για να αφυπνίσουν το λαό. Η ΚΙΣΑ αποφάσισε αντιδιαδήλωση. Και δεν βρίσκουμε λόγο που να δικαιολογεί διαφορετική αντίδραση της ΚΙΣΑ! Τι σόι μη κυβερνητική οργάνωση θα ήταν! Πως θα δικαιολογούσε τη χρηματοδότηση της! Κατανοούμε απόλυτα και την υποστήριξη της  Ε. Μαύρου και του  Τ. Χατζηδημητρίου. Όμως προς τι τα κόμματα τα οποία έστερξαν να καταδικάσουν τη διαδήλωση ως φασιστική; Ρώτησαν μήπως τους ψηφοφόρους τους αν επιθυμούν η χώρα τους να καταστεί άθυρμα των λαθρομεταναστών; Ρώτησαν τους ψηφοφόρους τους εάν θέλουν τα παιδιά τους να είναι αύριο μειοψηφία  στη δική τους πατρίδα;

Για πρώτη φορά λοιπόν, μετά από χρόνια, κατήλθε  η νεολαία στο δρόμο να διαδηλώσει και να διεκδικήσει τα δικαιώματα της. Παρατεταγμένοι, πειθαρχημένοι, αδελφωμένοι, ένα ομοιογενές,  συγκροτημένο σώμα  των 200 προσώπων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία κάτω των 30ετών. Ωραίοι ως Έλληνες! Αποφασισμένοι για αγώνα! Απέναντι τους οι ποικιλόχρωμοι, οι οποίοι αύριο θα διεκδικήσουν με βία το σπίτι τους, την ύπαρξη τους, το δικαίωμα τους να ζουν. Η αποθέωση της ύβρεως! Οι ξένοι, λαθρομετανάστες, Τούρκοι έποικοι και μη, με τη στήριξη των εξωνημένων απαγόρευαν στους νέους μας να διαδηλώσουν! Προμετωπίδα τους έθεσαν το ανορθόγραφο σύνθημα  «δε θα περάσει ο φασισμός»! Πως άλλαξαν έτσι οι έννοιες! Αυτοί που δικτατόρευσαν το δικαίωμα των νέων μας να διαδηλώσουν, να ασκήσουν δηλαδή το δημοκρατικό δικαίωμα του λόγου και της συγκέντρωσης, αυτοαναγορεύθηκαν σε υπέρμαχους της δημοκρατίας και τιμητές των διαδηλωτών. Μάλιστα ο όχλος των αντιδιαδηλωτών, αποθρασυμένοι αναφώνησαν και τούρκικα συνθήματα. Συμπαραταγμένοι με αυτούς η αστυνομία του Ακελικού κράτους. Ρωτήθηκε ο επί καθήκοντι αστυνόμος εάν έλεγξε τις ταυτότητες των λαθρομεταναστών και Τούρκων. Αυτός αντί απαντήσεως έψεξε τον συνομιλητή του: «γιατί να του υπαγορεύσει τα καθήκοντα του»! Η αστυνομία του Ακελικού κράτους εν τέλει  απαγόρευσε την πορεία του ΕΛΑΜ προβάλλοντας διάφορα προσχήματα.

Την επαύριον η εφημερίδα Πολίτης, στον ιερό βωμό της προπαγάνδας, προέβαλε ως πρωτοσέλιδο της έκδοσης της 28ης Δεκεμβρίου μια εικόνα με τους αντιδιαδηλωτές να πορεύονται με προμετωπίδα το σύνθημα κατά του φασισμού, μπροστά από στρατιωτικές μπότες , οι οποίες δεν ήσαν παρά οι μπότες των αστυνομικών, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί και όργανα τους. Εισέπραξαν όμως οι ποικιλόχρωμοι το τίμημά τους! Είχαμε την ευκαιρία μετά την λήξη της διαδήλωσης να περιδιαβούμε την αντιδιαδήλωση και γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες του προπηλακισμού των από τους αγανακτισμένους πολίτες.

Αδέλφια μην απογοητεύεστε! Εμείς μαζί σας, στον ωραίο Αγώνα! Για μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική! Να κρατηθούμε πρέπει στη γη που μας γέννησε! Να μην μας πτοήσουν τα κτυπήματα των εξουσιαστών! Τα κτυπήματα αυτά αποτελούν τα παράσημα του αγώνα μας! Εξάλλου κατά τους στίχους του ποιητή: «στα κτυπήματα θεριεύουν οι σκλάβοι, κάτω μας σπρώχνουν μα πάμε ψηλά…..»!


Παναγιώτης Κλεοβούλου
Στέλεχος του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: