ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Αποκλεισμός του Κωσταντίνου Πλεύρη από τα τηλεοπτικά κανάλια.


Για αρκετά χρόνια ο Κωσταντίνος Πλεύρης διατηρούσε την εκπομπή "Εδώ Ελλάς" στο κανάλι Extra και στο Τηλεάστυ. Η εθνοκεντρική εκπομπή ασχολούταν με ιστορικά και πολιτισμικά θέματα, και είχε ως στόχο την αφύπνιση των Ελλήνων μέσω της ανάδειξης του ένδοξου παρελθόντος αλλά και την επισήμανση των ιστορικών σφαλμάτων του έθνους μας. Ο Κ. Πλέυρης ασχολούταν επίσης και με την επικαιρότητα και την γεωπολιτική σε μια εποχή όπου οι πατριωτικές φωνές που τάσσονταν υπέρ της Ελλάδος ήταν ελάχιστες, και χαρακτηρίζονταν με ευκολία ακραίες και "φασιστικές" (μια λέξη που αναγεννήθηκε υπό την επίβλεψη των προοδευτικών του Κ. Σημίτη και του Κ. Καραμανλή).

Από αυτή την εκπομπή ο Κ. Πλεύρης ανέδειξε και τα βιβλία του τότε άγνωστου στο ευρύ κοινό εκδοτικού οίκου Γεωργιάδη.

Πρόσφατα ο Κώστας Πλεύρης αναζήτησε ένα τηλεοπτικό κανάλι για να φιλοξενήσει και πάλι την εκπομπή του. Όλα τα κανάλια απέρριψαν την πρόταση του Κ. Πλεύρη δίχως καν να διαπραγματευθούν τα οικονομικά όπως συνέβαινε παλαιότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπομπή του Κ. Πλεύρη στο EXTRA είχε χαρακτηριστεί ως "Κατάλληλη"! Είναι λοιπόν εμφανές ότι υπάρχει ένας άτυπος αποκλεισμός του γνωστού νομικού από τα τηλεοπτικά κύμματα.


Τι μεσολάβησε για να άλλαξε η στάση των καναλιών προς τον Κ. Πλεύρη; Φυσικά η γνωστή δίκη όπου ο συγγραφέας διώχθηκε για το βιβλίο του "Εβραίοι όλη οι αλήθεια" από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το Helsinki Watch και την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο που απαγορεύει την προσβολή των ευπαθών ομάδων. Ο Κ. Πλεύρης καταδικάσθει πρωτοδικώς αλλά αθωώθηκε στο εφετείο. Για την αθώωση αυτή διαμαρτυρήθηκε μέχρι και η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Καταπολέμηση των Φυλετικών Διακρίσεων (CERD) , πράγμα που δείχνει πόσο εκτενή ήταν τα συμφέροντα που επεδίωκαν την καταδίκη του γνωστού νομικού!

Συγκεκριμένα η επιτροπή απέστειλε κατάλογο θεμάτων προς συζήτηση στην συνεδρίαση για την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για την καταπολέμηση κάθε μορφής φυλετικών διακρίσεων, που πραγματοιποιήθηκε τον Αύγουστο 2009.Εκεί αναφεροταν ότι:

«6. Υπό το φως του άρθρου 4 της Σύμβασης, η οποία επιβάλλει την τιμωρία από το νόμο της διάδοσης ιδεών που βασίζονται στη φυλετική ανωτερότητα ή στο μίσος, παρακαλούμε σχολιάστε την πρόσφατη ανατροπή από Ελληνικό Εφετείο της καταδίκης του 2007 στην υπόθεση του Κώστα Πλεύρη για την κυκλοφορία του βιβλίου του «Οι Εβραίοι: Όλη η αλήθεια». Αυτό το βιβλίο διατίθεται και πωλείται ακόμη στο Κράτος - μέλος;» (πηγή: cohen.gr)

Η πολιτική πίεση του ΟΗΕ είχε ως αποτέλεσμα η Εισαγγελεία του Άρειου Πάγου να υποβάλλει «αίτηση αναίρεσης υπέρ του νόμου» (με αρ. 34/2009), την 1 Ιουλίου 2009. και να αναιρέση την αθωωτική απόφαση με το αιτιολογικό της

«α) της ελλείψεως της ειδικής αιτιολογίας που απαιτεί το Σύνταγμα και β) της ευθείας εσφαλμένης εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 927/1979».


Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το ΕΠΣΕ και οι συνεργάτες του επιδιώκουν την απαγόρευση των "νεο-ναζιστικών" οργανώσεων στην Ελλάδα, και μέσω αυτής, να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των βιβλίων του Κ. Πλεύρη, ο οποίος όπως υποστηρίζουν αυτοαποκαλείται ... "ναζιστής"! Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός ΠροΠο Μ. Χρυσοχοίδης υποστήριξε ότι ο Άρειος Πάγος θα έπρεπε να έχει κυρήξει παράνομη την Χρυσή Αυγή, προμηνύοντας ότι το συγκεκριμένο νομοθετικό σεναριο εξετάζεται σοβαρά από το ΠΑΣΟΚ.

Φαίνεται όμως ότι ήδη έχουν εφαρμοστεί απαγορεύσεις που αφορούν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Η διαμόρφωση ενός "αντιρατσιστικού" περιεχομένου και πολυπολυτισμικού περιβάλλοντος στην τηλεόραση έχει επιβληθεί εδώ και πολλά χρόνια στα τηλεοπτικά κανάλια. Xρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το υπουργείο εσωτερικών μέσω των προγραμμάτων Equal και συγκεκριμένα του προγράμματος για την "Καταπολέμηση ρατσισμού και ξενοφοβίας στα ΜΜΕ".


Βέβαια, ακολουθώντας την πολιτική ηγεσία, τα κρατικά ΜΜΕ δεν κρύβουν τις προθέσεις τους απέναντι στον Κ. Πλεύρη. Ενδεικτικά, διαβάστε τo δημοσίευμα του Αθήνα 9.84 "Απογοήτευση για την Αθώωση Πλεύρη". Αν κατεβάσετε την εικόνα που παρέχει το άρθρο θα διαπιστώσετε ότι το αρχείο έχει τιτλοφορηθεί από τους δημοσιογράφους του ραδιοσταθμού με τον όρο "φασισταράς"!

Ευτυχώς μαθαίνουμε ότι σύντομα ο Κ. Πλεύρης θα επιστρέψει με νέες εκπομπές μέσω του διαδικτύου.

ΕΨ



(η συνέχεια της εκπομπής εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: