ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

"Ποιός μας φυλάει από τους φύλακες;"


"Το τριήμερο των Χριστουγέννων βρέθηκα στην Αθήνα και,όπως το συνηθίζω κάθε φορά που την επισκέπτομαι, θέλησα να ανεβώ στην Ακρόπολη, έχοντας μαζί μου και μικρά παιδιά τα οποία δεν είχαν ανεβεί ποτέ στον Ιερό Βράχο!
Όπως το περίμενα (!!!), Χριστούγεννα και δεύτερη μέρα, ήταν...
ΚΛΕΙΣΤΑ !!!!!!!!!

Την Κυριακή 27/12/09, που άνοιξαν το..."μαγαζί", δυο φύλακες μού είπαν, απαντώντας στις κόσμιες παρατηρήσεις μου, ότι κι αυτοί είναι άνθρωποι και θέλουν να κάνουν Χριστούγεννα!!! Όταν τους επισήμανα ότι υπάρχουν άνθρωποι που ήρθαν από την άλλη άκρη του κόσμου για να δουν το σπουδαιότερο μνημείο του κόσμου και ότι είναι ΝΤΡΟΠΗ (για την χώρα μας) να το βρίσκουν ΚΛΕΙΣΤΟ, η απάντησή τους ήταν :"εσείς δουλεύατε αυτές τις μέρες;" Τους απάντησα πως χιλιάδες εργαζόμενοι (στις συγκοινωνίες, νοσοκομεία κλπ) εργάζονται τις γιορτές, μου απάντησαν πως κι αυτÎ! �ί δούλευαν(!!!)αλλά το ΜΝΗΜΕΙΟ ήταν κλειστό γιατί ήταν λίγοι και δεν μπορούσαν να το φυλάξουν !!!!!

Όμως το...καλύτερο ήρθε λίγο αργότερα!

Μπροστά ακριβώς από τον Παρθενώνα βρισκόταν μία "φύλακας" η οποία, κατά γενική ομολογία των επισκεπτών, ήταν άτομο με εμφανή νοητική υστέρηση, πράγμα φανερό από τις αντιδράσεις της απέναντι στους επισκέπτες, τον τρόπο ομιλίας και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσε αλλά και-λυπάμαι που το λέω- από την έκφραση του προσώπου της!!!
Είχε ένα επεισόδιο με ένα ζευγάρι επισκεπτων και ο διάλογος που ακολούθησε άγγιζε τα όρια του σουρεαλισμού, έχοντας, ταυτόχρονα,όλα τα στοιχεία της προκλητικότητας του κακώς εννοούμενου δημοσιουπαλληλισμού!

Ειλικρινά, αν κάποιος σκηνοθέτης, παρουσίαζε κάποια σκηνή με αυτό το άτομο να "φυλάει" το σπουδαιότερο μνημείο του πλανήτη μας, θα τον χαρακτηρίζαμε από ευφάνταστο έως προκλητικό!
Αν, επιπλέον, ήταν ξένος, πολλοί θα μιλούσαν για αντεθνική επίθεση, μισελληνισμό κλπ. Κι όμως είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

Κλείνω, μεταφέροντας τα λόγια κάποιου παρευρισκόμενου επισκέπτη:" 'Ισως να ήταν καλύτερα αν ο Έλγιν έκλεβε ολόκληρο τον Παρθενώνα! Τουλάχιστον εκείνοι θα τον φυλούσαν καλύτερα και θα τον σέβονταν περισσότερο"!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: