ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ

Σαμαράς:Ναι στην σύνθετη ονομασία και την ένταξη της Τουρκίας
6.12.09

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 2005 ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥ 2007.
http://news.pathfinder.gr/greece/politics/598024.html
Ετοιμος να συμπαραταχθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στη μάχη κατά της διαφθοράς εμφανίζεται ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς , ο οποίος διαφωνεί με το γερμανικό εκλογικό μοντέλο.


«Θα στηρίξω τον πρωθυπουργό στη μάχη κατά της διαφθοράς. Κι όχι απλώς θα τον στηρίξω. Αν το θέλει πραγματικά, θα μπούμε σε μιαν 'άμιλλα', ποιος θα φέρει τις πιο ολοκληρωμένες, τις πιο καταλυτικές πρακτικές λύσεις για τη συντριβή της διαφθοράς», λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής και προσθέτει:


«Αλλά με το γερμανικό μοντέλο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μπορούμε και χωρίς αυτό να χτυπήσουμε τη διαφθορά. Μην τα συνδέουμε, λοιπόν, αυτά τα δύο. Η εφαρμογή τέτοιου εκλογικού συστήματος στην Ελλάδα θα δημιουργούσε απόλυτα αρχηγικά κόμματα».


Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι η έξοδος από την κρίση δεν είναι δυνατόν να συντελεστεί «με ασφυξία της οικονομίας». «Από το «κατώφλι της χρεοκοπίας» να φύγουμε με ανάπτυξη», δηλώνει, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του εκφράζει την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο. «Μακάρι να διαψευστώ. Διότι οι συνθήκες είναι πολύ κρίσιμες για να πηγαίνει η χώρα ΄΄βλέποντας και κάνοντας΄΄», επισημαίνει.

Ακόμη, επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει τον Κάρολο Παπούλια , ότι για τα Σκόπια ισχύει η «κόκκινη γραμμή» του Βουκουρεστίου και ότι για την Τουρκία ισχύει η θέση: «πλήρης ευθυγράμμιση με το κοινοτικό κεκτημένο, πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: